hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023-2024 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? e-devlet KYK burs sonucu sorgulama linki!

    2023-2024 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak e-devlet KYK burs sonucu sorgulama linki
    expand

    e-devlet KYK burs sonuçları sorgulama işlemleri için geri sayıma geçildi. KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından GSB'den eğitim desteği alacak öğrenciler ortaya çıkacak. Peki, 2023-204 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-devlet KYK burs sonucu sorgulama linki...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl yüksek öğrenime başlayan binlerce öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KYK bursundan yararlanmak için başvurularını gerçekleştirmişti. 12 Ekim’de başlayan başvurular için adaylara 19 Ekim’e kadar süre tanınmıştı.

    Yapılan açıklamada ise “Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı! Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59’a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız…” denilmişti.

    KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    10’a yakın farklı kurum tarafından yapılacak incelemeler sonrasında KYK bursu elde edecek öğrenciler belli olacak. 19 Ekim’de başvuru sürecinin sona ermesinin ardından değerlendirme süreci başlayacak. Değerlendirmenin 2 hafta kadar sürmesi bekleniyor. Bu nedenle Kasım ayından önce KYK burs sonuçlarının açıklanması beklenmiyor. Kasımın ikinci haftasında KYK sonuçları erişime açılabilir.

    E-DEVLET KYK BURS SONUCU SORGULAMA LİNKİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs sonuçları da aynı şekilde başvurularda olduğu gibi e-devlet üzerinden öğrenilecek. Başvuru değerlendirme işlemleri tamamlanıp sonuçlar erişime açıldığında adaylar aşağıdaki link üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekler.

    BURS SONUCU SORGULAMA LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow