hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 kurban kesim bedeli ne kadar, kaç TL? Diyanet açıkladı! İşte kurban kesim bedeli ücreti

    2024 kurban kesim bedeli ne kadar, kaç TL Diyanet açıkladı İşte kurban kesim bedeli ücreti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2024 yılı kurban kesim bedelini açıkladı. Yurt içi ve yurt dışı fiyatlar belli oldu. Peki, bu yıl Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek ve kurban kesim bedeli ne kadar kaç TL olacak? İşte bayram öncesi son dakika gelişmeleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haziran ayında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar için ilk ücret açıklaması Diyanet'ten geldi. Önümüzdeki günlerde kurban pazarına çıkacak olan büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar alıcılarını bekleyecek. 

    KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2024?

    Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak, 19 Haziran 2024 Çarşamba günü ise sona erecek. Toplamda 4 gün sürecek bayram boyunca kurbanlık kesimler gerçekleştirilecek.

    KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR, KAÇ TL?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirledik." ifadelerini kullandı.

    KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR?

    Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîler'e göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğinânî, el-Hidâye, 7/154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise bayramın 4. günü gün batana kadar kurban kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, 4/383; İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 1/436). 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow