hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    31 Mart 2024 seçimlerine saatler kaldı! Özay Şendir yazdı: Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı...

    31 Mart 2024 seçimlerine saatler kaldı Özay Şendir yazdı: Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı...
    expand
    KAYNAKMilliyet

    31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için artık saatler kaldı. Gözler başta İstanbul olmak üzere büyükşehir belediyesi seçimlerinde. Seçimlerde dikkatlerin üzerinde olduğu bir isim de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan. Milliyet Gazetesi yazarı Özay Şendir, Fatih Erbakan’ın yerel seçimlerle ilgili stratejisini yazdı ve “Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı...” başlığı altında şu satırları kaleme aldı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Erbakan, 2028’de, Erdoğan’ın aday olmayacağı bir seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmayı planlamış olabilir.  Bu hesap neredeyse tüm muhalefet partilerinde yapılıyor zaten. 

    Fatih Erbakan’ın nihai hedefi bu olsa bile, bu hedefe hangi yolla ulaşmayı düşündüğü pek belli değil.  Ekrem İmamoğlu, Yeniden Refah Partisi’nin böldüğü oylarla tekrar seçilirse 2028’de Fatih Erbakan’ın rakiplerinden biri olacak.  Aksi senaryoda, yani Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kaybetmesi halindeyse, CHP’de yeniden tartışmalı kurultaylar süreci başlayacak. 

    Eski ve yeni Genel Merkez ekipleri içerisinde İmamoğlu’nu sevmeyenler onu yok etmek için harekete geçecek.  Fatih Erbakan, beklenmeyeni yaptı ve en büyük rakiplerinden birisine can suyu veren bir siyaset anlayışını benimsemeyi seçti. 

    Siyasi partiler seçimlere girmek için kurulurlar, başkalarının İYİ Parti’ye yaptığı gibi “Kazanamayacağın bir seçime neden giriyorsun?” diye sormam. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fakat mahalle arkadaşı Ak Parti’den değil, karşı mahalle gördüğü CHP’den hoşlanmayan Yeniden Refah Partisi tabanının 31 Mart’ta sandıkta nasıl davranacağını ve sandıktan çıkacak sonucu nasıl okuyacağını çok merak ediyorum. 

    CHP, Yeniden Refah Partisi etkisiyle İstanbul’u kazanırsa, bu tabanda bir rahatsızlık yaratabilir, bu rahatsızlık” Necmettin Erbakan’ın siyasi mirasının sahibi soyadını taşıyanlar mıdır yoksa Necmettin Erbakan’ın hayallerini gerçekleştirenler midir?” sorgulamasına da yol açabilir.  Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma sözü durduk yere söylenmiş bir söz değil sonuçta... 

    31 Mart 2024 seçimlerine saatler kaldı Özay Şendir yazdı: Fatih Erbakan’ın 2028 hesabı...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow