hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB vize başvuruları kapandı mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya, İtalya ve İspanya'nın mayıs sonuna kadar Türk vatandaşlarına vize başvurularını kapattığı iddialarına ilişkin açıklama geldi. Diplomatik kaynaklar, başvurulardaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarktığını, başvuruların kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Almanya Büyükelçiliği de konuya ilişkin açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk vatandaşlarına Schengen vize başvuruları kapandı mı?

    Bazı haber sitelerinde Almanya, İtalya ve İspanya'nın mayıs sonuna kadar Türk vatandaşlarına vize başvurularını kapattığı iddia edildi. İddiaya ilişkin peş peşe açıklamalar geldi.

    AB vize başvuruları kapandı mı

    Diplomatik kaynaklar, bazı yayın organlarında yer alan "Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

    Kaynaklar, başvurulardaki yoğunluk nedeniyle randevuların ileri tarihlere sarktığını, başvuruların kapatılmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akademisyen İrfan Kaya Ülger konuyla ilgili, “Bu durum Avrupa’da Türklere karşı oluşan antipatiden kaynaklanıyor denilse abartılmış sayılmaz. Irkçılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığı güçleniyor. Türkleri bir şekilde vize ile de olsa Avrupa Birliği’ne ulaştıktan sonra bir kısmının geri dönmeyeceği şeklinde kafalarında negatif bir düşünce var, bu sebeple engellemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

    AB vize başvuruları kapandı mı

    Bir açıklama da Almanya Büyükelçiliği yaptı. Büyükelçilik, mart ayının başından bu yana Almanya'nın Ankara, İstanbul ve İzmir'deki dış temsilciliklerinde yeni uygulamaya konulan randevu sisteminin aynen uygulanmaya devam ettiğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow