hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakanı Tunç açıkladı! Teleferik faciasında gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı

    Adalet Bakanı Tunç açıkladı Teleferik faciasında gözaltına alınan 14 kişiden 5i tutuklandı
    expand

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralandığı teleferik kazası ile ilgili paylaşım yaptı. Tunç, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılarak ön raporun hazırlandığını belirtti.

    14 ŞÜPHELİDEN 5’İ TUTUKLANDI

    Bakan Tunç, kaza sonrası başlatılan soruşmada, 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını belirterek, "Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

    'BAŞKANIMIZI YEDİRMEYİZ'

    CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Adliyesi önünde açıklama yaptı. Nail Kamacı, "Değerli arkadaşlar. Bildiğiniz gibi 12 Nisan saat 17.25'te teleferikte elim bir olay yaşandı. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 6 vatandaşımız yaralandı. Öncelikle ölen vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu olay 3 gün önce olmuştu. Olduktan sonra 23 saat içerisinde kurtarma çalışmaları yapıldı ve tamamlandı. O günden bu yana soruşturma yürütülüyor. Bugün arkadaşlarımız adliyeye çağrıldı. İçinde belediye başkanı olan Mesut Kocagöz arkadaşımızın da olduğu 6 kişi tutuklanmaları istemiyle hakimliğe gönderildi. Ve onların içerisinde 5 kişi tutuklandı. Bunlardan bir tanesi şu anda Kepez Belediye Başkanı olan Mesut Kocagöz'dür. Mesut yalnız değildir. Tek bir neden var, tutuklama için. Neden, ağır şey bakım hizmetleri iki ayda bitmedi de 20 günde 30 günde bitti diye. Sadece o. Bu başka hiçbir şey yok. İktidarın demokrasi anlayışı işte tam budur. O yüzden hükümet istifa. Geçen günlerde, geçen aylarda Erzincan İliş'teki altın madeninde 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup orada 6 kişi tutuklanmış, esas sorumlu Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye adaylığına. Başında adalet ve kalkınma olan partinin adalet anlayışı budur. Yazıklar olsun. Hak, hukuk, adalet. Adalet. Öyle kolay kolay pabuç bırakmayacağız. Ankara'dan Ali Mahir Başarır ve diğer arkadaşlarımız, genel başkan yardımcıları gelecek. Bu olay bitmeyecek. Değerli arkadaşlar. Amacımız hiç kimseye zarar vermek değildir. Biz haklı talebimizi kamuoyu önünde haykırmak için burada toplandık. Biz başkanımızı yedirmeyiz." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow