hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete ara zam olacak mı 2024? Asgari ücrete zam gelecek mi?

    Asgari ücrete ara zam olacak mı 2024 Asgari ücrete zam gelecek mi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Asgari ücrette iki yıldır uygulanan ara zam uygulaması kapsamında 2024 yılında temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Enflasyonla mücadele kapsamında TCMB’de yayınlanan açık mektupta yılda bir zam çağrısı yapılmıştı. Ara zamma ilişkin son dakika açıklaması ise Bakan Işıkhan’dan geldi. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? 2024 yılında asgari ücrete ara zam olacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği ara zam konusuna ilişkin ikinci resmi açıklama geldi. Geçtiğimiz haftalarda TCMB açık mektup yayınlayarak görüşünü dile getirmiş ve yılda 1 zam vurgusu yapmıştı. Bu kez yeni açıklama Bakan Işıkhan’dan geldi.

    ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

    2024 asgari ücret zammı yılbaşında gerçekleşmiş ve asgari ücret 17 bin 2 TL’ye yükseltilmişti. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından “Temmuz ayında yeni bir zam olur mu?” sorusu akıllara gelmişti. Ara zamma yönelik son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan açıklamasında asgari ücrete bu sene ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile ilgili net konuştu, Işıkhan açıklamasında, “Asgari ücrete ara zam gündemde yok” ifadelerini kullandı.

    TCMB’DEN AÇIK MEKTUPTA YILDA 1 ZAM ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

    TCMB’nin açık mektubunda asgari ücrete yılda bir kez zam yapılması talep dile getirilmiş ve şu ifadeler kullanılmıştı: Dezenflasyon sürecinde para ve maliye politikalarının eş güdümü büyük önem arz etmekte olup öngörülebilirliğin artmasını sağlayan Orta Vadeli Program (OVP, 2024-2026) ile somutlaşmış olan kamu politikalarına dair varsayımlar TCMB’nin enflasyon tahminlerine yansıtılmıştır. Bu kapsamda, asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, yönetilen/yönlendirilen fiyatlar ile ücret ve vergi ayarlamalarında OVP’de sunulan enflasyon tahminlerinin gözetilmesi ve para politikasındaki sıkı duruşun ihtiyatlı maliye politikası ile desteklenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow