hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışan annelere 325 euro destek! Annelere destek ödemesi başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler?

    Çalışan annelere 325 euro destek Annelere destek ödemesi başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Avrupa Birliği destekli projeyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek verecek. Peki, annelere destek ödemesi başvuruları ne zaman, başvuru şartları neler? İşte çalışan annelere 325 euro destek ödemesi ile ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) annelere 325 euro destek ödemesi detayları gündemde yer alıyor. Daha önce 2019-2022 yılları arasında uygulanan ve 24 milyon euro ödenen proje tekrar ediliyor. Avrupa Birliği’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye dair yaptığı açıklama; “SGK’nin uygulayıcısı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi de bunlardan birisi. Toplam bütçesi 15,3 milyon avro olan projeyle üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro destek sağlanacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarımızın istihdamı teşvik edilecek. Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız.”

    Çalışan annelere 325 euro destek Annelere destek ödemesi başvuruları ne zaman, başvuru şartları nelerANNELERE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği destekli proje, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak. Projeden 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı yararlanabilecek. Annelere 325 euro destek ödemesi başvuru linki ilerleyen günlerde SGK tarafından duyurulacak. Anneler bu site üzerinden e-devlet şifreleriyle başvuru yapabilecek.

    ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan (4/a sigortalısı) ve 0-36 ay (3 yaşa kadar) arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten yararlanabilir.

    - Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-36 ay aralığında (36'ncı ay dahil) çocuğunuzun olması,

    - Ankara, İstanbul ve İzmir illerinden birinde ikamet etmeniz,

    - Çocuğunuzla aynı evde ikamet etmeniz (Çocukla annenin ikametgahı aynı olmalıdır),

    - Bekar anneyseniz çocuğunuzun velayetine sahip olmanız ve çocuk ile aynı adreste yaşamanız,

    - En geç kesin kayıt tarihi itibariyle bir işverenin yanında hizmet akdiyle ve sigortalı olarak (4/a sigortalılar) tam zamanlı çalışıyor olmanız (SGK'ya her ay 30 gün prim bildirimi yapılması gerekmektedir.),

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Bir eğitimli kan bağınız olmayan çocuk bakıcısını tam zamanlı sigortalı olarak çalıştırıp çocuğunuzu bu bakıcıya baktırmanız,

    - SGK kayıtlarına göre proje döneminde analık izninde olmamanız,

    - Bakıcınızın ücretini en az ev hizmetlerinde çalışanların asgari ücret düzeyinden ödemeniz gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow