hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde yeni gelişme: Morlukların sırrı çözüldü!

    KAYNAKCNN TÜRK

    2009'daki kan donduran Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde ellerindeki morarmalar dikkat çekmişti. Her iki el parmaklarında görülen morarmanın nedeni belli oldu. Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nihat Uludağ şu ifadelerle aktardı;

    MORARMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

    Münevver Karabulut ailesi mezarının açılması talebinde bulunmuştu. Daha sonra Cem Garipoğlu'nun ailesi de aynı talebi yeniledi. Ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu konu ile ilgili bir soruşturma başlattı. Savcılık, Cem Garipoğlu'nun 2014 yılında intiharının ardından yapılan otopsi görüntülerinin tanzim edilip bize gönderilmesini istiyorum dedi. Ve bilirkişi raporu hazırlanmasını talep etti. Savcının talimatıyla bilirkişi o görüntüleri aldı, derledi, toparladı bir rapor haline getirdi. Olayı soruşturan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. O otopsi görüntüleri de ortaya çıktı. Tabi burada da en dikkat çeken nokta parmaklardaki koyu renk morluklardı.

    O ODADA BOŞ TUVAL VE BOYALAR BULUNDU

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslında Cem Garipoğlu cezaevinde resim yapmaya başlamış ve intihar ettiği odada boş tuvaller, boyalar, ve boş bir ranza, bir tabure var. Soruşturmaya göre o taburenin üzeninde intihar etmiş ve bu boyaların resimde kullanılan boyalar olduğu değerlendirmesi yapılmış.

    Münevver Karabulut ailesi diyor ki, doğal olmayan süreçler yaşıyoruz. soruşturmanın başından beri otopsi işleminde bir teknikerin aynı eldivenle 11 ayrı otopsi işlemine katıldığı, başka delil örneklerini Münevver Karabulut'a bulaştırdığı gibi. Bir takım hep kuşkular ve şüpheleri dile getiriyor. Münevver Karabulutun vahşice öldürüldüğü kanlı bir koltuk var, yılar sonra ailenin o koltukta mutlu aile pozu vermesi, Karabulut ailesini şüphelendiriyor ve yine Karabulut'un ölüm yıldönümünde kutlama yapıldığı yönünde ailenin şüpheleri var.

    CEM GARİPOĞLU İNTİHAR MI ETTİ YOKSA FİRAR MI?

    İntihardan bir gün önce ailesi ile görüşme yaptı. Neden ailesine bahsetmedi, ya da intihar etti? Odada niye bir not bulunamadı? Cem Garipoğlu 33 defa psikolog ile görüştü. Peki intihardan önce Cem Garipoğlu'nun intiharı planladığı gibi niye hiçbir bilimsel veri yok? Bu olayın artık kamu vicdanında aklanması gerekiyor. Mezarının açılması gerekiyor. Ailesinin de kan örnekleri alınıp DNA örnekleri ile eşleşiyor mu eşleşmiyor mu buna bakılması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow