hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP anayasa değişikliğine ne diyecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ne zaman görüşecek? Siyaset bu sorunun cevabını merak ederken Özgür Özel, haftaya görüşmek için Erdoğan'dan randevu talep edeceklerini söyledi. Özel ayrıca Erdoğan'ın "CHP'nin anayasa değişikliğini destekleyeceği inancındayım" sözleriyle ilgili de konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz, kendilerinden randevu talep edeceğiz.”

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önümüzdeki hafta görüşmek için randevu talep edeceğini söyledi. Erdoğan'ın "CHP'nin anayasa değişikliğini destekleyeceği inancındayım" sözlerine de cevap verdi. "Anayasa ile ilgili ilgili birtakım talepleri ileteceğini söyledi, tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisi müzakere zeminidir ve her zaman liderlerle birlikte konuşulur, sayın Meclis Başkanı da bir ziyaret yapacağını söyledi.”

    CHP anayasa değişikliğine ne diyecek

    Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk olarak Ramazan Bayramı nedeniyle aramış, yaklaşık 5 dakikalık bir görüşme yapmıştı. Özel, Erdoğan'dan randevu talep edeceğini söyledi. Erdoğan da "konuşacağımız çok konu var" diyerek görüşme talebini olumlu karşıladı ve artık merak edilen Erdoğan-Özel görüşmesinin ne zaman olacağında.

    Özel, randevu almadan önce görüşmenin gündemini oluşturmayı bekliyor. İlk olarak Merkez Yönetim Kurulu üyelerine, Parti Meclisi üyelerine, belediye başkanlarına sordu o görüşmenin gündemini. Özel, son olarak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti. O ziyarette de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin gündeme geldiği belirtiliyor. Özel gündeme ilişkin eski CHP genel başkanlarından da fikir alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP anayasa değişikliğine ne diyecek

    Özel görüşmenin içeriğini oluştururken, Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğini CHP'nin destekleyeceği inancında olduğunu söyledi. O görüşmenin önemli gündemlerinden birinin de anayasa değişikliği çalışması olması bekleniyor. Meclis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen özel oturumun çıkışında Özel'e Erdoğan'ın o açıklaması soruldu. “Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Elbette görüşmeler olur liderler arasında ama bir şeye uymamak için değiştirilmez bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevkide oyunda onu görelim.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow