hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP ve DEM Parti grup toplantılarında gündem Taksim

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis'te muhalefet partilerinin grup toplantılarında 1 Mayıs ve Taksim talepleri vardı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında Taksim'le ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeyi anlattı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yarın Taksim’de olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP grup toplantısında 1 Mayıs mesajları verdi CHP Genel Başkanı Özgür Özel. Taksim konusundaki talepleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ilettiğini söyledi. “Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasının varlığını göstermektedir. 1 Mayıs günlerinde doğrudan tecrübe etmek için orada bulunma hakkı vardır. Kendisi bana görevi gereği birtakım mahsurları, birtakım istihbaratları, bir takım yasa dışı örgütlerin yapmış olduğu çağrıları da gerekçelendirerek buna izin vermeyeceklerini tekrar etti. İletişime açık olumlu bir yaklaşım içindeydi ama sonuçta bir yasaklama vardı. O, ona yasaklama değil kısıtlama diyordu. Yasak değil, kısıt var.”

    CHP ve DEM Parti grup toplantılarında gündem Taksim

    CHP İstanbul İl Örgütü Taksim çağrıları yapmıştı. Özel, Taksim konusunda grup kürsüsünden provokasyonlara dikkat uyarısı yaptı. “Buradan tek uyarım en önemsediğim uyarım şudur. Her 2 tarafın da provokasyonları olabilir. 1 Mayıs'ı bayram gibi kutlamaya, hassasiyeti bekliyor 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı şimdiden kutluyorum.”

    CHP ve DEM Parti grup toplantılarında gündem Taksim

    Meclis'te Taksim ve 1 Mayıs çıkışı yapan bir parti de DEM Parti’ydi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ben de İstanbul’daki emekçilerle, işçilerle dayanışmak için omuz omuza vermek için Taksim’de olacağım. Halkımızı, halklarımızı 1 Mayıs’ta Taksim’de işçilerle, emekçilerle dayanışmaya çağırıyorum” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow