hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhur İttifakı Aydın Adayı Mustafa Savaş CNN Türk'te açıkladı: İşte masadaki son anket sonucunu

    Cumhur İttifakı Aydın Adayı Mustafa Savaş CNN Türkte açıkladı: İşte masadaki son anket sonucunu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    AK Parti'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlatıyor. Anketlerdeki son durumu da açıklayan Savaş, "Bizim yaptırdığımız anketlerde biz 3 puan fark ile kazanıyoruz. Büyük bir zenginlik içinde olan bir ilimiz var." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'nin Aydın Adayı Mustafa Savaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlatıyor.

    Savaş'ın açıklamaları özetle şöyle:

    Sizin geçen hafta yayında paylaştığınız anket sonuçlarının sahadaki gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Bizim yaptırdığımız anketlerde biz 3 puan fark ile kazanıyoruz. Büyük bir zenginlik içinde olan bir ilimiz var.

    Cumhur İttifakı Aydın Adayı Mustafa Savaş CNN Türkte açıkladı: İşte masadaki son anket sonucunu

    "AYDIN'DA KAYIP YILLAR VAR"

    Aydın'da yerel yönetim sıkıltılı. Büyük bir trafik sorunu var. Vadedilenler yerine getirilmediği için birçok sorun var. 22 tane battıçıktı yapacağım dedi, sadece 2 tane yaptı. Biz yeni bir sayfa açmak için yola çıktık. Birçok yetersizlik var. Kaliteli suya erişim sorunu var. Altyapı sorunu var. Aydın'da yağmur yağdığı zaman vatandaşlar endişeleniyor benim evimi su basacak mı diye. 10 yıldan bu yana büyükşehir belediye başkanının altyapı anlamında yaptığı hiçbir hizmet yok. Çöpler hala vahşice depolanıyor. Biz 5 yıl içinde alt yapı problemlerini çözeceğiz. Üretim, yatırım, ihracat kapasitesini artırmak için de girişimlerimiz olacak. Bir belediye başkanının şehrin dinamiklerini harekete geçirmek gibi de görevleri var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ"

    Aydın'da su ücretleri çok pahalı. Türkiye'de en pahalı su Aydın'da 2022'de suyun ücreti 6 lira iken şu an 38 lira. Ve tarife açıklama da yok. Biz diyoruz ki nisan ayı ile beraber suya yüzde 50 indirim yapacağız ve 5 yıl boyunca da suya zam yapmayacağız. Suyu ucuz vermek dışında suyu kaliteli vermek de önemli. Aydın'da 10 yıldır kurulan bir arıtma tesisi yok. Arıtma tesisleri yapacağız. Kuşadası'nda musluktan şu an tuzlu su akıyor. Yemek yapılamıyor, çay demlenemiyor, diş fırçalanamıyor. Vatandaş çok şikayetçi.

    GENÇLERE VE EMEKLİLERE DESTEK

    Gençlerimize bir müjdemiz var. Her ay 1000 TL burs vereceğiz, ihtiyaç sahiplerine. Emeklilere her ay 5 bin TL destek vereceğiz. Emeklimiz bu kart ile alışveriş yapabilecek, faturalarını ödeyebilecek. Tabi bunun da kriteleri olacak. Kriterler çevçevesinde kapsama giren emekilere bunu ödeceğiz. Ben 25 yıl finans sektöründe çalıştım. Matematikten de para yönetiminde de anlarım. Biz kaynakları etkin şekilde çalışacağız. Mevcut belediye başkanı reklama 500 milyon TL harcadı. 1 Nisan'dan itibaren hiçbir yerde Mustafa Savaş'ın fotoğrafını görmeyeceksiniz. Biz yaptıklarımız ile konuşulacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydın turistik olarak bir cevher. Didim'e bir kruvaziyer limanı yapmak istiyoruz. Didim koyları ile havası ile büyük bir potansiyele sahip. Biz her zaman çevre konusunda çok hassasız.

    "20 BİN SOSYAL KONUT YAPACAĞIZ"

    Aydın birinci derecen bir deprem şehri. Ancak yapıların dayanıklılığına ilişkin bir araştırma yapılmamış. Riski yönetebilmeniz için, riski ölçebilmeniz gerekiyor. Envanteriniz olmak zorunda. Bir deprem riski var. Gözle bakıldığında binalar eski. Fay hatlarının üstüne inşaat ruhsatları verilmeye devam ediyor. Biz belediye aracılığı ile sosyal konut yapacağız. 20 bin sosyal konut yapacağız. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Artık yeter siz gelin. Aydın hak ettiği hizmeti artık görsün' diyenleri çok görüyorum. Biz Aydın'ın evladıyız, herkesle oturuyoruz, konuşuyoruz. Aydın'da bir kurtarıcıya ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Biz de buna talibiz. Aydın'da katı bir ideolojik durum yok. Hemşerilerimin kim daha iyi hizmet ortaya koyacaksa ona oy vereceğine inanıyorum. Rakibimde bu dönem stres ve endişe görüyorum. Geçen dönemde görmediğimiz bir takım davranışları görüyoruz. Bizim afişler sürekli yırtılıyor, indiriliyor. Başkan her açıklamasında bizle ilgili demeçler veriyor. Biz yapacağımız işlere odaklanmış durumdayız.

    Lise ve üniversiteye hazırlık anlamında ücretsiz kurslar vereceğiz. Lise ve üniversite yakınlarında kütüphane ortamı, kafeler oluşturacağız. Üniversitelere ekspres ulaşımı sağlayacağız.

    Otogarın yakınına yeni bir stadyum yapacağız. Eski yıkılan stadın olduğu yere de büyük bir Atatük parkı yapacağız, yanında tenis kortları olacak. Yeni stadyumu yapacağımız yerin yanına uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek bir kapalı spor salonu yapmak istiyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhur İttifakı Aydın Adayı Mustafa Savaş CNN Türkte açıkladı: İşte masadaki son anket sonucunu

    SONAR Araştırma Şirketi kurucusu, kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı 31 Mart aydın anket sonuçları için şu ifadeleri kullanmıştı: Aydın'da Çerçioğlu yüzde 50,9 gibi bir oranla önde. Burada DEM Parti 6,6 gibi bir oy oranına sahip. Aydın'da DEM ve İYİ Parti seçmeninin bir bölümü Çerçioğlu'na veriyor. Aydın'da Çerçioğlu radikal sol ile başkanlık yapmıyor. Oy verenlerin birçoğu milliyetçi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow