hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEM Parti'den CHP ile ittifak çıkışı: İstanbul’da seçimde 22 ilçede CHP listesindeyiz

    Siyasette seçime doğru tartışılan en önemli konulardan biri olan ‘CHP ile DEM Parti arasında ittifak mı var?’ sorusuna DEM Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadı, İstanbul'da 22 ilçede CHP listelerinden seçime gireceklerini söyledi. Seçimi kazandıklarında belediye meclislerinde DEM Parti gruplarının kurulacağını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimler öncesi kent uzlaşısı tartışması sürerken, DEM Parti’den dikkat çekici bir açıklama geldi.

    DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Ahmet Saymadı, "Şimdi biz bu seçimlerde de AKP’nin kazanmasına engel olmak için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladık. CHP’li adaylar Kars’tan aday çıkarmadılar. Biz de Manisa’dan aday çıkarmadık. Onlar Iğdır’da aday çıkarmadı, biz başka türlü aday çıkarmadık. Mersin’de çeşitli ittifaklarımız var. En büyük şehirler ve ilçelerde" dedi.

    Saymadı, seçimi kazandıklarında belediye meclislerinde dem parti gruplarının kurulacağını iddia etti.

    “İstanbul’da da 22 tane ilçede seçimlere CHP listelerinden giriyoruz. Oralarda belediyeler kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı adaylarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa İstanbul’da genelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız. İlçede aday çıkarmadınız ilde niye var?” ifadelerini kullandı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saymadı, 2019'da seçimi AK Parti’ye kaybettirmek amacıyla batı şehirlerinde aday çıkarmadıklarını belirtti. Yeni döneme ilişkin konuştu ve ‘DEM Parti kararları Kandilden mi alınıyor?’ sorularının sorulduğu seçim döneminde ifadeleri dikkat çekti.

    Ahmet Saymadı, "Meral Danıs Bektaş arkadaşımızın adı orada, Murat Çepni’nin adı orada ama ilçelerde bir ittifak süreci var. Bir yerel seçimde partinin bütünü olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da, sadece genel merkezde alınmaz. Aday çıkarmayalım kararına, aday çıkaralım kararına, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışan arkadaşları dışında, görmediğiniz arkadaşlar da karar veriyorlar. Bu kararlar halkla bütünlenmiş, halkın içinde olan, demokrasi siyasete katılamayan, cezaevindeki yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor" sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow