hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genel Kurul'da "kayyım" tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis Genel Kurulu’nda haraketli tartışmalar vardı. AK Parti ile DEM Parti arasında kayyım tartışması yaşanırken, AK Parti ile CHP arasında da "mülakat" başlığında gerginlik yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti ile DEM Parti arasında kayyım tartışması yaşandı.

    DEM Parti’nin belediyelere kayyım atanmasına yönelik iddialarına cevap AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan geldi.

    Genel Kurulda kayyım tartışması

    Akbaşoğlu, “AK Parti, Kürtlerin dostu bir parti. Kürtlerin düşmanı kim? Sözde Kürdistan adı altında büyük Ermenistan ve büyük İsrail için bir maşa olan PKK-PYD-YPG'dir Kürtlerin düşmanı. 1958 terörle iltisaklı herhangi belediye başkanı veya kamu kurumu 127’nci maddeyi okuyun. İçişleri Bakanı, mahalli idarelerle ilgili organları hukuka aykırı davranış söz konusu olduğunda onları açığa alma imkanına sahip. Belediye başkanını görevlendirmede yetkili kılıyor” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genel Kurulda kayyım tartışması

    Akbaşoğlu, CHP'nin kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılmasına ilişkin iddialarına da yanıt verdi.

    “Liyakate göre işe alımları belediyelere mülakata yapın diyor. Siz kendi genel başkanlığınızı yalanlıyorsunuz. CHP'li belediyelere alınan yakın, ahbap, eş, dost, kardeş, abla, kuzen bunlarla ilgili bütün belediyelere ilişkin yaklaşımlar işte burada.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow