hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmamoğlu'na Kur'an-ı Kerim'li protestoya ilişkin Valilikten açıklama

    İmamoğluna Kuran-ı Kerimli protestoya ilişkin Valilikten açıklama
    expand
    KAYNAK DHA

    Çekmeköy'deki metro açılışı esnasında Kur'an-ı Kerim ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu protesto eden kişi ile ilgili valilikten açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çekmeköy'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro hattı açılış töreni sırasında elinde Kur'an-ı Kerim ile tepki gösteren kişi hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

    İMAMOĞLU'NU DİNLEMEYE GELENLER TEPKİ GÖSTERDİ

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı 1. etabının açılışında; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında bir kadın elinde Kuran-ı Kerim'le tepki gösterdi. Kuran'ı kaldırarak 'Sizi çarpacak' diyen kadına İmamoğlu'nu dinlemeye gelenler tepki gösterdi. İmamoğlu, kadını yuhalayan kalabalığı sakinleştirmeye çalışarak, "Bana hediye etmek istersen alırım Kur'an-ı Kerim'i senden. Tamam. Sakin, sakin. Ablamız, aldanmış bir ablamız. Ablamız aldanmış bir ablamız. Sakin, sakin. Elinde Kur'an-ı Kerim'le iftira atmak, günahların en büyüğü. Allah ona yardım etsin" dedi.

    CEZAEVİNDE KALDIĞI TESPİT EDİLDİ

    İstanbul Valiliği konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında, (B.K) adlı vatandaşın elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde: (B.K) adlı şahsın “Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali" suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmamoğluna Kuran-ı Kerimli protestoya ilişkin Valilikten açıklama

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow