hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti lideri Dervişoğlu kime, ne mesaj verdi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti'de genel başkanın değiştiği 5. Olağanüstü Kurultay’da adaylık yarışı kadar açıklamalar da dikkat çekti. Peki, yeni Başkan Müsavat Dervişoğlu "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözleriyle kime, ne mesaj verdi? Meral Akşener'in bir sonraki planı ne? Gazeteci Gürbüz Evren değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” İYİ Parti'de genel başkanın değiştiği 5. Olağanüstü Kurultay’a bu sözler damgasını vurdu. Gazeteci-yazar Gürbüz Evren'e göre yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun mesajı o eleştirileri yapanlaraydı. “Dervişoğlu'nun Meral Akşener tarafından desteklendiği, onun genel başkanı olması istendiği bilinen bir gerçekti dolayısıyla. Dervişoğlu, Meral Akşener'in politikalarını mı devam ettirecek sorusu hiçbir şey değişmeyecek mi eleştirileri daha seçilir seçilmez gündeme gelmeye başladı. Sayın Dervişoğlu da ön alarak hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken yani o seçimde kötü sonuç alan İYİ Parti politikalarının değişeceğini mesajını verdi.”

    İYİ Parti lideri Dervişoğlu kime, ne mesaj verdi

    Dervişoğlu'nun genel başkanlık için yarıştığı isimler Koray Aydın ve Tolga Akalın'a yönelik mesajları da dikkati çekti. “Akşener'in gitmesiyle birlikte bugün İYİ Parti’de bir Koray Aydın gerçeği, Tolga Akalın gerçeği ve Dervişoğlu gerçeği var bu üçlü aslında partiyi yönetecek.”

    Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları, kopuşların yaşandığı partide toparlayıcı bir rol oynayacağı şeklinde de yorumlandı. “Dervişoğlu’nun koltuğa oturmasıyla birlikte başlayan süreçte birçok ismin geri döndüğünü göreceğiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti lideri Dervişoğlu kime, ne mesaj verdi

    Peki kurultayda aday olmayan Meral Akşener bundan sonra hangi adımı atabilir? “İYİ Parti 2028 seçimlerinde çok büyük bir ihtimalle parti içinden partinin bugünkü yöneticilerinden gelecek talep doğrultusunda kurucu genel başkan, partinin doğal lideri Meral Akşener'i cumhurbaşkanı adayı gösterme ihtimali çok yüksek.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow