hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de gündem olağanüstü kongre

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti'de olağanüstü kongreye artık çok az bir zaman kaldı. 27 Nisan'daki o kongrede ipi kimin göğüsleyeceği merak edilirken adayların liderlik yarışı devam ediyor. Bir yandan da İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in bırakmasını istemeyenler de var. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti’de gözler olağanüstü kongrenin yapılacağı tarih olan 27 Nisan’da. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aday olmayacağını açıkladı. Adaylıklarını açıklayan isimlerinse liderlik yarışı devam ediyor.

    Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın adaylıklarını açıkladı. Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz ise tek kadın aday. Parti tüzüğü gereği genel başkanlık adaylığı için delegelerin yüzde 5’inin imzası gerekiyor. İYİ Parti kulislerinde Dervişoğlu, Akalın ve Aydın’ın bu imzaları bulabileceği, yarışın o üç isim arasında geçeceği tahmin ediliyor.

    İYİ Partide gündem olağanüstü kongre

    Kurultay takviminin belirlemesi nedeniyle, adayların delegelere ulaşmak için çok kısıtlı zamanı bulunduğu yorumları da yapılıyor parti içinde. Adaylar, delege ve milletvekillerinin imzasını alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Önceden teşkilat başkanlığı da yapan Koray Aydın’a partinin bazı kurucular kurulu üyelerinden oluşan bir heyet ziyarette bulundu.

    Bir yandan da İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in bırakmasını istemeyen kesimin oldukça geniş olduğu belirtiliyor. Bu nedenle bazı formüller de parti içinde konuşulmaya devam ediliyordu. Akşener’in olağan kongreye kadar mola vermesi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’nın o zamana kadar genel başkan olması formülü gündemdeydi. Ancak ‘Cihan Abi’ diye belirtilen formülün kabul görmediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Partide gündem olağanüstü kongre

    Akşener’in herhangi bir adaya destek verip vermeyeceği de merak ediliyor. Parti kulislerinde Müsavat Dervişoğlu’na, Akşener’in destek verdiği belirtiliyor.

    Öte yandan Genel İdare Kurulu Üyesi Bilge Yılmaz da İYİ Parti'den istifa etti. Kararını sosyal medyadan duyuran Yılmaz, "partimizin kurumsal yapısı kişilerin çıkarları karşısında çöktü" dedi. Yılmaz, istifa kararına yapılan yanlış tercihlerin kendisini ittiğini belirterek, yeni bir yapı altında çalışacağının sinyalini verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow