hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya deprem konutları kura çekimi ne zaman, saat kaçta? Malatya TOKİ deprem konutları kura çekilişi!

    Malatya deprem konutları kura çekimi ne zaman, saat kaçta Malatya TOKİ deprem konutları kura çekilişi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Deprem konutları kura çekimi, 3 Şubat Cumartesi Hatay ile başladı. Asrın felaketinin yıldönümünde afetzedeler TOKİ ve AFAD iş birliğiyle Malatya'da yeni evlerine kavuşuyor. Malatya'da depremin etkilediği bölgelerde inşa edilen, 3+1 ve 105 metrekare büyüklüğündeki toplam 6 bin 181 konut bugün hak sahiplerine teslim edilecek. Malatya deprem konutları kura çekimi ve anahtar teslim töreni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla düzenlenecek. Sonuçlar e-Devlet AFAD sayfası üzerinden sorgulanabilecek. Peki, Malatya deprem konutları kura çekimi ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malatya deprem konutları kura çekimi ve anahtar teslim töreni için heyecanlı bekleyiş başladı. 6 Şubat depremlerinin ardından inşa edilen afet konutlarının ilk etabı, il il hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay'da deprem konutları kura çekimi gerçekleşirken, Malatya deprem konutları kura çekimi tarihi de belli oldu. Kura çekimi canlı yayınla AFAD hak sahipliği YouTube ekranından yayınlanacak. Malatya'da 5 bin 140 TOKİ konutu ve 1041 köy evi olmak üzere toplamda 6 bin 181 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek.

    MALATYA DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    Malatya deprem konutları kura çekimi ve anahtar teslim töreni, 17 Şubat 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kura çekimi sonrası kesinleşen sonuçlar e-Devlet üzerinde yer alan AFAD sayfası üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi) ilan edilecek.

    Malatya Valiliği tarafından kura çekimiyle ilgili şu açıklama yapıldı:

    “Malatya TOKİ konutlarının kura çekimi, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın katılımıyla 17 Şubat Cumartesi günü saat 16.00’da  Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow