hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minik Edanur'un ölümünde yeni gelişme! Ali Sukas mahkemeye sevk edildi

    KAYNAK DHA

    Küçükçekmece'de İBB parkında çukura düşerek boğulan 5 yaşındaki Eda Nur’un hayatını kaybetmesine ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan ve yakalama kararıyla aranan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas ifade vermek üzere avukatlarıyla birlikte Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi. İfadesi alınan Sukas, Adli kontrol talebiyle Sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir tarafta çocuk parkı, az ilerisinde de su dolu bir çukur. 5 yaşındaki Edanur Gezer, o çukurda boğularak hayatını kaybetti. Edanur’un ölümündeki ihmaller zinciri bilirkişi raporuna yansıdı.

    5 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği olay 26 Nisan'da Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı’nda meydana geldi. İBB tarafından açılan çukur, minik Edanur'u hayattan kopardı.

    Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında kazı çalışmasını gerçekleştiren mühendis Furkan Keleş tutuklandı. İki İBB çalışanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Soruşturma kapsamında bilirkişi hazırlandı. İBB Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas asli kusurlu bulundu. Sukas'ın ifadesi savcılıkta alındı.

    Öte yandan Edanur’un ölümündeki ihmaller zinciri bilirkişi raporunda adım adım anlatıldı. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında çalışma alanının perde ile çevrilerek gerekli uyarı levhalarının konulması gerektiği ancak gerekli hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı belirtildi.

    Raporda kepçe operatörünün alanı kazdıktan sonra çukuru açık bırakarak olay yerinden ayrıldığına dikkat çekildi.

    Söz konusu raporda “kazı çalışması ehil kişiler gözetiminde yapılmadığı, oluşabilecek risklere karşı hiçbir önleyici tedbir alınmadığı belirtildi. Ayrıca riskler konusunda vatandaşları bilgilendirici hiçbir levhanın konulmadığı” açıklandı.

    Bu kapsamda yaşanan olayda kazı çalışmasını gerçekleştiren ekibin işvereni pozisyonunda olan İBB Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas’ın asli kusurlu olduğu belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow