hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Murat Gezici'den CNN Türk'te dikkat çeken kararsız seçmen yorumu

    Murat Geziciden CNN Türkte dikkat çeken kararsız seçmen yorumu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    31 Mart seçimlerine bir hafta kala en merak edilen şehirlerden biri olan İstanbul için Murat Gezici'den dikkat çeken bir açıklama geldi CNN TÜRK'te açıklamalar yapan Gezici, " İstanbul'da ilk defa kararsız seçmenin yüzde 68'nin Murat Kurum'a oy verme eğilimi gösteriyor. 2015'ten bu yana kararsız seçmenin yüzde 70'nin muhalefete oy verdiğini gördük." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlere  bir hafta kala İstanbul'da son durum merak ediliyor. Kamuoyu araştırmacısı Murat Gezici, CNN TÜRK ekranlarında İstanbul'daki seçimlerde son durumu açıkladı. İstanbul seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Murat Gezici, kararsız seçmenlere dikkat çekti.

    Murat Gezici yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

    Siyasi partilerin oy oranını ifade edemiyoruz. İstanbul çok önemli. İstanbul çok merak edilen bir konu olduğunu görüyoruz. Burada İmamoğlu ve Kurum'un bir yarışta olduğunu hepimiz biliyoruz. Yarışın başa baş bir yarış olduğunu görmekteyiz. Murat Kurum'un aradaki farkı açtığını oy artıran önemli bir isim olduğunu görüyoruz. Türkiye'de belirleyici olan kararsız seçmen. İstanbul'daki seçmen ise yüzde 89'u kararını vermiş. İstanbul'daki kararsız seçmenin oranı yüzde 11 civarında. İstanbul'da ilk defa kararsız seçmenin yüzde 68'nin Murat Kurum'a oy verme eğilimi gösteriyor. 2015'ten bu yana kararsız seçmenin yüzde 70'nin muhalefete oy verdiğini gördük.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçimi kimler belirleyecek diye baktık. Yeniden Refah seçimin en önemli siyasi partisi. Yeniden Refah partisi tabanına sorduğumuz zaman yüzde 72'si Murat Kurum'a oy verebilirim diyor benim ikinci tercihim diyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow