hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nüfus müdürlükleri seçimde açık mı, kapalı mı? Hafta sonu cumartesi-pazar nüfus müdürlüğü açık mı?

    Nüfus müdürlükleri seçimde açık mı, kapalı mı Hafta sonu cumartesi-pazar nüfus müdürlüğü açık mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler kapsamında kimlik kartlarını kaybeden vatandaşlar “hafta sonu nüfus müdürlükleri açık mı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. İçişleri Bakanlığı seçim dönemi ile ilgili açıklamasını geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Peki, seçim günü nüfus müdürlüğü açık mı? 30 Mart 2024 Cumartesi günü ve 31 Mart 2024 Pazar günü nüfus müdürlükleri kapalı mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Yurt genelinde sandık başına gidecek milyonlarca seçmen 31 Mart’ta tercihlerini yapacak. Seçim günü oy kullanmak isteyen seçmenin kimlik kartı, pasaport ya da yeni tip ehliyet gibi resmi belgeyi sandık görevlilerine göstermesi gerekiyor. Kimlik kartını kaybeden seçmenler kimliğini ibraz edemezse oy kullanamayacaklar. Bu kapsamda seçmenlerin mağduriyet yaşamaması adına İçişleri Bakanlığı nüfus müdürlüklerinin durumuna ilişkin beklenen açıklamayı yaptı.

    SEÇİM GÜNÜ NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK MI? HAFTA SONU NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ÇALIŞIYOR MU?

    İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçiminde, Vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarıyla ilgili taleplerin karşılanabilmesi amacıyla herhangi bir aksaklığa yer verilmemesi için, tüm İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz 30-31 Mart 2024 tarihlerinde hizmete devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

    Bu kapsamda normal şartlarda hafta sonu kapalı olan nüfus müdürlükleri kimlik kartlarını kaybeden seçmenlerin geçici kimlik belgesi alabilmeleri adına 30 Mart 2024 Cumartesi günü ve 31 Mart 2024 Pazar günü açık durumda olacaklar.

    Nüfus müdürlükleri seçimde açık mı, kapalı mı Hafta sonu cumartesi-pazar nüfus müdürlüğü açık mı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow