hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmen atama başvuruları nasıl alınacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    20 bin öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor. Öğretmen adayları 31 Mayıs'a kadar elektronik ortamda başvuru yapabilecek. Peki o başvurular nasıl olacak? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç başlıyor.

    Başvurular, 20-31 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak. Öğretmen adayları başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacak.

    Öğretmen atama başvuruları nasıl alınacak

    Sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

    Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak. Başvuru işlemleri, başvuru ve tercih başvurusu olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek.

    Sözlü sınav giriş belgeleri 1 Haziran'da bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlanacak ve adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-devlet şifreleriyle alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen atama başvuruları nasıl alınacak

    Adayların sorulara sözlü olarak verdikleri cevaplar sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav aday değerlendirme formuyla puanlanacak ve sınav esnasında kamera kaydı alınacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow