hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgür Özel’in Erdoğan ziyaretinden ilk kulis bilgileri

    Özgür Özel’in Erdoğan ziyaretinden ilk kulis bilgileri
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İlk kulis bilgilerine göre olumlu geçen görüşmede atanamayan öğretmenler, emeklilerin sorunları, asgari ücret, belediyelere kayyım atanması, müfredat, Gezi tutukluları, hasta tutuklular konuları ele alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk kulis bilgisine göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

    "Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor. Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Özel'e Milli Saraylar'dan fincan seti, çay ve bal hediye etti.

    Olumlu bir şekilde geçen görüşmede sorunlara çözüm konusunda mesafe alınabilir olduğunu değerlendiriyor.

    GÖRÜŞMENİN ANA BAŞLIKLARI

    Toplumdaki bütün sorunların görüşüldüğü görüşmede başta atanamayan öğretmenler, emeklilerin sorunları, asgari ücret, belediyelere kayyım atanması, müfredat, Gezi tutukluları, hasta tutuklular gibi konular ele alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Organizasyon için teşekkürlerini ileten Özel'e Cumhurbaşkanı Erdoğan iadei ziyaret teklifinde bulundu.

    GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

    CNN Türk'ten Arda Erdoğan ise AK Parti kaynaklarından gelen açıklamayı şöyle aktardı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel'i 15 Temmuz'daki duruşundan dolayı tebrik etti. Özgür Özel de 15 Temmuz'u hiçbir zaman bir tiyatro olarak görmedim ifadelerini kullandı. Özgür Özel koltuk düzeninden duyduğu rahatsızlığı dile getirince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da biz de sizi ziyaret edelim dediği öğrenildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel arasında dini bayramlarda bir telefon tebriği olacak. Milli bayramlarda ise görüşülecek.

    Özgür Özel 28 Şubat davasından tutuklu bulunan Çetin Doğan gibi hükümlü bazı isimlerin yaşlarından ötürü durumlarının gözden geçirilmesi istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Bakanı Tunç'u çağırdı ve bu konuda bir değerlendirme yapıldı. Özgür Özel mülakatların kaldırılmasını da gündeme getirdi. Özgür Özel bazı belediyelerdeki projeleri aktardı. Ayrıca Erdoğan seçimlerden dolayı Özgür Özeli tebrik etti.

    Özgür Özel Dış politikada milli duruş sergileriz değerlendirmesinde bulundu. Görüşmenin olumlu bir havada geçtiği ifade ediliyor. Temas trafiğinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da önümüzdeki günlerde bir iade-i ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow