hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu! ''Yarım milyonu'' üzerine geçirmiş!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı bir şirkette, çalışanların maaş ödemesi işlemlerini yapan bir büro personelinin zimmetine 567 bin lira para geçirdiği iddiaları var. Üstelik o çalışanın üniversite diplomasının sahte olduğu iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİ İDDİASI

    Sahte diplomayla girdiği belediyede, kendine çift maaş bağlayıp zimmetine de yarım milyon lira geçirdiği iddia edildi. O belediye çalışanının 17 yıla kadar hapsi isteniyor. Antalya'nın Konyaaltı Belediyesine bağlı bir şirkette 2019 yılından beri çalışan Çiğdem B., Çalışanların maaş ödeme işlemlerine bakıyordu. İddiaya göre büro çalışanı Çiğdem B.'nin, kendi hesabına her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı ve üniversite diplomasının sahte olduğu belirlendi. Şikayet üzerine Çiğdem B. Hakkında savcılık soruşturma başlattı.

    Sahte diplomayla Zimmet vurgunu Yarım milyonu üzerine geçirmiş

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÜNİVERSİTE DİPLOMASI SAHTE ÇIKTI

    Çiğdem B. Hakkında başlatılan soruşturmada yer alan bilirkişi raporunda, Büro personelinin lisans diplomasından kaynaklanan maaş farkı, Fazladan maaş ödemeleri ve diğer ödemeler olmak üzere toplam 567 bin TL’yi üzerine geçirdiği belirlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Şüphelinin işe başvuru evrakları arasında bulunan lisans diplomasındaki üniversitede yapılan araştırmada Çiğdem B. Adında bir mezunun bulunmadığının belirtildiğine dikkat çekildi.

    Sahte diplomayla Zimmet vurgunu Yarım milyonu üzerine geçirmiş

    BELEDİYE ÇALIŞANININ 17 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

    Büro personelinin, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarından 17 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı

    Çiğdem B. İfadesinde, "Maaş ödemelerinde listeye ismim birden çok kez yazıldığı ve hesabıma para geldiği doğrudur. Bu şekilde işlem yapmam yönünde Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda vekâleten şirket yetkilisi talimat verdi.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow