hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sandığımdan kaç oy çıktı? Oy verdiğim sandıktan hangi partiye ne oy çıktı?

    Sandığımdan kaç oy çıktı Oy verdiğim sandıktan hangi partiye ne oy çıktı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlere ait sonuçları tüm veri girişlerinin tamamlanmasının ardından sandık sandık paylaşacak. Oy verdiği sandıktan çıkan sonucu merak eden kişiler YSK’nin veri sistemini kullanarak sorgulama yapabilecekler. İşte “sandığımdan kaç oy çıktı” sorusunun yanıtını merak eden seçmenler için YSK’nın sonuç sorgulama adresi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüksek Seçim Kurulu her seçimde olduğu gibi 31 Mart’taki yerel seçimlere ilişkin sonuçları da sandık sandık paylaşacak. Veri girişinin tamamlanmasının ardından seçmenler sandıklarından çıkan sonuçları kontrol edebilecekler.

    OY VERDİĞİM SANDIKTAN HANGİ PARTİYE KAÇ OY ÇIKTI?

    Seçmenler oylarını kullandıkları sandıktan çıkan sonucu YSK’nin resmi internet adresi üzerinden sorgulayabilecekler. TC kimlik numarası bilgisi girilerek yapılacak olan sorgulamada adayların ve partilerin aldıkları oylar öğrenilebilecek. “sonuç.ysk.gov.tr” adresinden yapılacak sorgulama işlemi için veri girişinin tamamlanması beklenecek. Yüksek Seçim Kurulu’ndan ilgili sayfa için yapılan açıklamada “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Sonuçlanıncaya kadar geçici olarak hizmet verilmeyecektir.” denildi.

    Sandık bilgilerinin yüzde 100’ünün tamamlanmasının ardından seçmenler YSK’nın sonuç sayfası üzerinden kendi oy verdikleri sandıklar da dahil olmak üzere tüm verilere ulaşabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YSK SANDIK SONUCU SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sandığımdan kaç oy çıktı Oy verdiğim sandıktan hangi partiye ne oy çıktı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow