hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saraçhane’de 1 Mayıs'tan geriye taş, flama ve çöpler kaldı

    Saraçhane’de 1 Mayıstan geriye taş, flama ve çöpler kaldı
    expand
    KAYNAK DHA

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda toplanan grupların dağılmasının ardından geriye flamalar, su şişeleri ve polis ekiplerine atılan taşlar kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda, 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri, Saraçhane'de toplandı. Valiliğin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları ise polis tarafından bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı. Bozdoğan Kemeri'nde sıkı güvenlik önlemi alan polis, TOMA ve bariyerlerle yolu kesti. Çevredeki keskin nişancılar da dikkat çekti. Meydanda toplanan gruplar, Bozdoğan su kemerindeki çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lara doğru saat 12.00 civarında yürüyüşe geçti. Polis, gruplardan zaman zaman barikatı aşmaya çalışanlara biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

    Saraçhane’de 1 Mayıstan geriye taş, flama ve çöpler kaldı

    POLİS EKİPLERİNE TAŞ ATILDI

    Taksime Meydanı'na geçişlerin kapatıldığı Bozdoğan Kemeri'nin önünde, kaldırımdan sökülen taşlar polis ekiplerine atıldı. Olayda birçok polis yaralandı.

    GÖSTERİCİLERDEN GERİYE TAŞLAR, FLAMALAR VE SOPALAR KALDI

    Yaklaşık 2 saat süren taşkınlığın ardından Saraçhane Meydanı'nda toplanan grupları polis ekipleri dağıttı. Grupların dağılmasının ardından Saraçhane Meydanı'nda gösteri için gelenlerden geriye flamalar, flama sopaları, su şişeleri ve göstericilerin polislere atmak için kaldırımdan söktükleri taşlar kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri göstericilerin dağılmasının ardından temizlik çalışmalarına başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow