hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Erdoğan'dan Filistin konusunda net mesaj: Hassasiyetimiz sorgulanamaz!

    KAYNAKCnnturk.com

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi. Erdoğan konuşmasında Filistin konusunda da net mesajlara yer verdi. 'Hassasiyetimiz sorgulanamaz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur, biz birileri gibi Filistin'in yerini 7 Ekim'de öğrenmedik.' açıklamasında bulundu. Mert Can Gülmez'in haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

    Ülkemiz aleyhine yürütülen onca kampanyaya rağmen demokrasimizin bir sandık sınavından başarı ile çıkmasını sağladık. 85 milyon olarak birlikte var olduğumuzu tüm dünyaya yeniden gösterdik. 31 Mart seçimlerinin ülkemize ve milletimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

    Hiç şüphesiz burada en büyük takdiri yol ve dava arkadaşlarım hak ediyor. AK Parti teşkilatları hem kampanya dönemi boyunca hem sandık günü olağanüstü çalıştı emek verdi. Ev ve esnaf buluşmaları ile sokak sokak mahalle mahalle köy köy dolaşarak halkımızla birlikte oldular. 31 Mart seçim sürecinde ulaşılmadık kimseyi bırakmamak şiarı ile gece gündüz koşturan kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, belde teşkilatlarımıza, belediye başkan adaylarımıza, sandıklara sahip çıkan müşahitlerimize mücadelemize güçlü destek veren her bir kardeşimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İttifakımızın, devletimizin güvenliği milletimizin birliği ve geleceği için ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır, buradan Cumhur İttifakı olarak omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.

    Bir sandık sınavını daha başarı ile veren ittifakımız, Türkiye'nin bekası olmayı sürdürecektir. Sonuçlardan azade olarak sandığın gücüne güç katan her seçim tarihi bir kazanım demektir. Ülkemiz son 21 mağzur kaldığı tüm vesayet girişimlerinin üstesinden bu hareketle üstesinden gelmiştir.

    Siyasetçinin milletin iradesini küçümseme yok sayma görmezden gelme hakkı yoktur ve olamaz, bize oy versin veya vermesin sandığa giderek iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz, minnettarız.

    Milletimizin takdir ile göreve gelen belediye başkanlarını da tebrik ediyor kendilerine şehirlerimize hizmet yolunda başarılar diliyorum. Milletimizin hayrına yaptıkları işlerde belediye başkanlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.

    YSK şimdiye kadar 3 ilçe ve 4 belde olmak üzere 7 yerde seçimlerin yenilenmesine karar vermiştir.

    SANDIĞA KATILIMDA DÜŞÜŞ

    Geçersiz oylar da eklendiğinde yaklaşık 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır, katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da olumsuz etkilemiştir. Henüz 10 ay önce yapılan seçimlerde bize ve ittifakımıza büyük teveccüh gösteren insanlarımızın önemli bir kısmını sandığa gitmekten imtina ettiğini görüyoruz, bunun altında yatan nedenleri de en ince detayına kadar analiz ediyoruz. yüzde 40,5 oy oranı ile seçim Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü ile sonuçlanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON DAKİKA: Erdoğandan Filistin konusunda net mesaj: Hassasiyetimiz sorgulanamaz

    HATAY SEÇİM SONUÇLARI

    Hatay 6 Şubat depremlerinden beri en çok örselenen sürekli siyasi tartışmalara meze edilen şehrimiz oldu, Hatay ile aramızı bozmak için pek çok iftira attılar. 31 Mart seçimleri ile Hatay kendi üzerinden oynanan bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye duydukları güven dolayısı ile Hatay'a ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hatay'ın iradesini gasp etme girişimleri son dakikaya devam etmiştir, ölülere oy kullandırıldığı gibi akla ziyan pek çok yalan söylenmiştir. CHP'nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK bu hezeyanlara karşı son noktayı koymuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki dönemde şehrimizi ziyaret ederek Hataylı kardeşlerimize teşekkürlerimizi bizzat ileteceğiz.

    'KAYNAKLAR TERÖRE REKLAMA GİTMEYECEK'

    Bundan sonra da farkımızı yine eserlerimizle ve projelerimizle göstereceğiz, özellikle depremzede şehirlerimizin süratle ayağa kaldırılması gündemimizin ilk sırasında yer almayı sürdürecektir. 6 Şubat sonrasında artık bir beka meselesi olarak gördüğümüz depreme hazırlık çalışmalarını da yakından takip edeceğiz. Milletimizin belediye meclislerinde bize denetim yetkisi verdiği illerimizde görevimizi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Şehirlerimizin kaynaklarının terör örgütlerine reklam ajanlarına değil orada yaşayan vatandaşlarımıza harcanmasının temini için gereken her şeyi yapacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölücü terör örgütünün şehirlerimize ve vatandaşlarımıza tekrar musallat olmasına kesinlikle fırsat vermeyeceğiz.

    Sandık günü siyasetçilerin ve siyasi partilerin karne günüdür. Seçim sonuçlarından herkes kendisine göre dersler çıkaracak elbette kendi iç muhasebesini yaparak, sonuçlara bakarak bunun bir yerel seçim olduğunu unutanlar şımaranlar görüyoruz adeta bir genel seçim olduğunu düşünerek ülkeyi yöneteceğini zanneden zavallılar.

    81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs seçimleri ile milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir.

    SON DAKİKA: Erdoğandan Filistin konusunda net mesaj: Hassasiyetimiz sorgulanamaz

    'MİLLET BİZDEN ÖZELEŞTİRİ İSTEDİ'

    Sapla samanı karıştırmaya çalışanları daha fazla vakit kaybetmeden bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum, ülkenin içi boş tartışmalarla meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz. Demokrasi öncelikle halkın iradesini kabullenmek, milletin tercihi ile zıtlaşmamak demektir. Muhalefet gibi rakamları eğip bükerek tabir yerinde ise '40 derecen su getirerek' analizler kasmak bize yakışmaz. Milletin sandıkta verdiği mesajları herkesten önce bizim okumamız, değerlendirmemiz gerekiyor. Hiçbir komplekse kapılmadan bu muhasebeyi yapmak aziz milletimize karşı görevimizdir.

    Şurası tartışmasız bir gerçektir ki milletimiz bizden kapsamlı, samimi bir özeleştiri yapmamızı iştemiştir. AK Parti olarak biz de bu tablonun çok iyi farkındayız, milletimizin mesajlarını baş tacı ederken sadece bununla kalmayacak bu mesajların gereğini de mutlaka yerine getireceğiz.

    AK Parti'nin ayırıcı vasfı kendi doğru ve yanlışlarını analiz edebilen, yaptıklarını ve yapamadıklarını doğru analiz edebilen bir parti olmasıdır. Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş şekilde yolumuza devam edeceğiz.

    Bizim lügatimizde böbürlenme yoktur, milletle arasına mesafe koyma asla ve asla yoktur. 

    Biz siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, unvan dağıtmak için yapmıyoruz. Oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcu. Üstü açılmadık hiçbir nokta bırakmadan muhasebemizi neticelendireceğiz. Sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihte bulunduran vatandaşların mesajını en iyi şekilde okuyacağız. Partimizin geleneklerine, davamızın prensiplerine uygun şekilde yöneteceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Küçük hesaplar ve küçük tuzaklar peşinde koşanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz. 

    Biz partilerden bir parti değiliz, biz bu günlere bir anda gelmedik. Bu partinin temelinde yüzlerce, binlerce fedakarın, cefakarın alın teri, emeği var. Dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik biz. Bu noktaya düşe kalka geldik. Zulümlere maruz kaldık, işkencelerden geçtik, hapislerde yattık. Haksızlığa, zorbalığa uğradık ancak umudumuzu yitirmedik. Asla yılgınlığa kapılmadık. İman varsa imkan vardır dedik, her seferinde düştüğümüz yerden doğrulduk. 

    SON DAKİKA: Erdoğandan Filistin konusunda net mesaj: Hassasiyetimiz sorgulanamaz

    Şimdi bakıyorum AK Parti'nin oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor bir taraf olumsuz tablo çizip teşkilatlarımızın moralini bozmaya dönük kampanya yürütüyor. Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamış. Bu hareketin kökleri çok değinde hareket olduğunu kavrayamamış. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez, bitmeyecektir. Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Kimse farklı hevesler peşinde koşmasın, biz buradayız. En güçlü halimizle ayaktayız. Bu seçim sonuçlarını fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya kalkışanları da gayet iyi biliyoruz. Eleştiri tamam ama AK Parti'yi eleştiri ya da özeleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara asla müsaade etmeyiz. 

    AK Parti'ye ayar vermeye kalkışanlara rıza göstermeyiz. Partimizin ilgili kurulları her türlü detayı inceliyor. Şahsi ikbal devşirme emelleri olanlara ekmek çıkmaz. Bakanlarımız, teşkilatlarımız olarak halkın içine gireceğiz, milletimize hizmeti sürdüreceğiz. Başkaları ne yaparsa yapsın biz işimize bakacağız. Menzile kilitlenmiş ok misali hedeflerimize odaklanacağız. Bu harekette şımarıklık olmaz. Milletin değerlerinden kopma asla olmaz. Aynı zamanda bu harekette yeise yer yoktur. Bu harekette umutsuzluğa yer yoktur. Bu hareket korkakların omuzlayacağı bir hareket değildir. Muhasebemizi yapar nelere kalmıştık der ve yolumuza revan oluruz. 

    Gerekli adımları atmaya başlıyoruz. 4 yıl boyunca bu yetkiyi, bu mesuliyeti omuzlarımızda taşıyacağız. Milletimizin bizden beklentilerini iyi biliyoruz. Seçimin olmadığı 4 yıl içinde enflasyonlar mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağız. Geçmişte yaptık, yine yapacağız. Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz. Güvenlik meselelerinde geri adım atmadan haklarımızın peşinde koşacağız.

    FİLİSTİN MESELESİ

    Terör devleti İsrail 7 Ekim'denbu yana soykırım yapıyor. İsrail batıdan aldığı destek ile büyük şımarıkla insanlık tarihine utançla yazılmış bir katliam yürütüyor. 

    Bir takım merkezlerden şahsıma ve partimize bazı insafsız ithamlarda bulunuluyor. Bu ithamlar üzülerek söylüyorum bazı çevrelerde karşılık buldu, birileri bal gibi yalan olduğunu bilerek bizi ve ülkemizi töhmet altında bıraktı. Bazı partiler bizim bu konuda nasıl tavır takındığımızı bilmelerine rağmen bizi eleştiri yağmuruna tutuyor.

    Hiç kimse ne şahsımın ne de bu kutlu kadronun Filistin meselesinde sorgulayacak kalibrede değildir. Biz bu davayı sadece savunmuş değil bu uğurda çok ağır bedeller ödemiş bir kadroyuz, biz böyle bir hareketiz.

    Hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur, biz birileri gibi Filistin'in yerini 7 Ekim'de öğrenmedik.

    Bazı yaptıklarımızı anlatamıyor olabiliriz, ancak çıkıp da bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar mahcup olacak rezil olacak tarih önünde nasıl bir haksızlık yaptıklarını göreceklerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow