hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son operasyonların şifreleri ne? Ankara'da neler oluyor? Nedim Şener canlı yayında anlattı...

    KAYNAKCNN TÜRK

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı... Bahçeli, "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla komplo devrede" dedi. Gerçekleştirilen son operasyonların şifreleri neler? FETÖ terör örgütünün asıl hedefi nedir? 17-25 Aralık kumpası da diyebilir miyiz? Gazeteci Nedim Şener değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NEDİM ŞENER ŞU İFADELERİ KULLANDI;

    FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ASIL HEDEFİ NEDİR? 17-25 ARALIK KUMPASI DA DİYEBİLİR MİYİZ?,

    Doğrudan diyebiliriz. Size önce konjektür tarif edeyim. 15 Temmuz darbe girişimine terör örgütü ne zaman başlamıştı? Kasım 2015'deki seçimlerde AK Parti tekrar kazanınca siyaset yoluyla deviremeyeceğini anladığından dolayı Aralık ayında Adil Öksüz başkanlığında FETÖ'de askerler, Ankara'da malum villada toplantılara başladılar. konjektür neydi? Seçimlerden hemen sonra, çünkü o seçimlerden sonra yani 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra AK Parti ilk defa zayıflamıştı, iktidarı kaybetmişti ama 1 Kasım seçimlerinde tekrar %49 gibi bir oyla iktidar olmuştu. Dolayısıyla demokrasi yoluyla ya da siyaset onu devirme şansı kalmadığından dolayı FETÖ elindeki son koz olan askeri darbe girişimini devreye soktu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Planlamayı 7 Temmuz’a kadar sürdürdü. Temmuz ayında da biz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bugün bu emniyet yargı girişiminin Konjektörünü tarif edelim, 2023’teki seçimlerde Erdoğan kazandı, yerel seçimlerde ortaya çıkan sonuç tekrar Türkiye’de bir erken seçim tartışmaların tetikleyecek gelişmeleri ortaya çıkardı. Şimdi bunu yaratmanız için ne yapmanız gerekiyor? Isıtmanız lazım, neyle yapabilirsiniz bunu? Yolsuzluk, cinayetler, veya Türkiye’deki ekonomik kaos, kaosu tetikleyecek ortamı yaratmamız lazım. Nasıl yaparsınız bunu? Elbetteki yargıyı kullanarak, elbetteki bunun en büyük ayağı olarak emniyeti kullanarak.

    İçerisindeki yapı nasıl bir yapı? Şimdi bu olay neyi gösteriyor biliyor musunuz, bir takım tarikat, cemaat veya küresel yapılara bağlı tipleri, devlet adamı kılıklı bürokrat olarak görünen insanları temizlemezseniz bu devridaim yapar. Ankara Emniyeti'nde bu son atamalarla beraber bir yeni genel müdür geldi. Beni kim olduğu ilgilendirmiyor ama ben bu kişiyi Hrant Dink cinayetindeki ihmallerinden biliyorum. O zaman çok yazdım çizdim ama sonunda mahkeme bir karar verdi kendisi hakkında. 

    Narkotik ihbarı geliyor,  adam bilgisayara giriyor karşısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgileri çıkıyor. Bu bir kumpas. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu olaya müdahale etmese, bu işin üstü de örtülebilir. Dolayısıyla bu tabii ki 17-25 aralık operasyonu. Operasyonun 17 Aralık kısmını görmüştük. Bu olayda karşımıza çıkan, bir gizli tanık yapılan, yapılmaya çalışılan Cumhurbaşkanımız sağ kolu diyeceğiniz Hasan Doğan, Halkbank‘ın Genel Müdürü, Adalet Bakan’ları, Sağlık Bakanı. Bunların içinde olacağı bir senaryo yazın derseniz size 17 Aralık operasyonu gösteririm. Derim ki bunun aynısı FETÖ'nün yaptığının aynısı. Peki bu operasyonun 25 Aralık ayağı nerede? Cumhur İttifakı. Biliyorsunuz 17 Aralık operasyonu ayrıdır 25 Aralık operasyonu ayrıdır. 17 Aralık operasyonu bakanlığın içinde bulunduğu bankayla ilgili bir konudur ama asıl 25 Aralık operasyonunda Erdoğan’ın tutuklanması, çocuğunun tutuklanması girişimidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FETÖ; AKParti‘ye de, MHP’ye de, CHP’ye de, İYİ Parti’ye de, Saadet Partisi’ne de, komünist partilere de, sosyalist partilere de, Nur Cemaatlerine de, Menzil Cemaatlerine de, Süleymancılarda da ve her yerde var. Her yere sızdı. Neden biliyor musunuz? 15 Temmuz’dan sonra devletin dışına çıkarılınca, devleti ele geçirmek için sivil alandaki bütün örgütlere girdiler. 

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow