hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk mühendisler 6 ayda uydu tasarladı

    Türk mühendisler tarafından çok kısa sürede geliştirilen 4 uydu, önce Space X’e gönderilecek. Daha sonra ise temmuz ayının ilk haftasında uzaya gönderilmesi bekleniyor. Bu uydular hangi alanda hizmet verecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    120 kişilik bir ekip, 6 aydan kısa bir sürede 4 uyduyu tasarladı. Uydular, tarımdan enerjiye birçok alanda hizmet verecek. Uydunun geliştirilmesi sürecinde geçtiğimiz aylarda NASA’dan ayrılan ve Türkiye’ye dönen Astrofizikçi Umut Yıldız da yer aldı. Yıldız, şu ana kadar uzaya 5 deneme uydusu gönderdiklerini söyledi. Yeni uyduların yapım sürecini ve detaylarını anlattı. Uydular 6 aydan kısa sürede tasarlanıp ve birkaç ay içinde ABD’den uzaya gönderilecek.

    Astrofizikçi Umut Yıldız, “Bunun kullanım alanı da çok geniş inanılmaz geniş, hem Türkiye’de hem dünyada zaten kullanım alanı artıyor. Özellikle lojistik firmalar, tarım firmaları, enerji firmaları, birçok firma bu tür teknolojilerin gelmesini bekliyor. Bundan sonra arkamda görmüş olduğunuz uydular, ticari olarak kullanılabilecek uydular ve 4 tanesini aynı anda yaptık ve haftaya Space X’e gönderilmek üzere paketlenecek gönderilecek. Arkasında 120 kişiden fazla bir ekip ve 2,5 yılın getirdiği 5 tane uydunun tecrübesi vardı. Temmuz ayında Space X’in hava şartlarına bağlı değişmekle birlikte temmuz ayının başında uzaya çıkmış olmalarını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow