hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk-Yunan ilişkileri beklentisi: Samimi bir görüşme bekliyoruz

    Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs'taki Türkiye ziyareti için Atina’dan ‘Samimi bir görüşme bekliyoruz’ açıklaması geldi. Ziyaret hakkında konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı, "Türk-Yunan yakınlaşmasından beklentimiz sükunet dolu bir dönemdir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in 13 Mayıs'taki Türkiye ziyaretine ilişkin, Yunanistan'dan ‘Samimi bir görüşme bekliyoruz’ açıklaması geldi.

    Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, bir radyoya verdiği röportajda Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in gerçekleşecek Türkiye ziyareti hakkında konuştu.

    Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türk ve Yunan liderler arasındaki görüşmelerin dramatize edilmemesi gerektiğini vurguladı.

    Yaptığı açıklamada, "Ortaya konması gereken konular ortaya konacaktır. Dikenli konular da liderler ve heyetlerimiz arasında ele alınacaktır. Pozitif gündem, siyasi diyalog ve güven artırıcı önlemleri içeren görüşmelere yönelik sonraki adımlar için bir yol haritası çizilecektir" ifadelerine yer verdi.

    Kariye Camii'nin ibadete açılmasının ardından Miçotakis'in Türkiye ziyaretini ertelemesi gerektiği yönündeki Yunanistan muhalefetindeki yorumlara da değinen Bakan Yerapetritis, hükümet olarak böyle bir ihtimali hiç düşünmediklerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk-Yunan ilişkileri hakkında yöneltilen soruya ise, "Türk-Yunan yakınlaşmasından beklentimiz sükûnet dolu bir dönemdir" cevabını verdi.

    Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, beklentilerinin iki taraf arasında iletişim kanallarının açık kalması olduğunu aktardı ve bu şekilde olası krizlerin de önüne geçilebileceğine işaret etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow