hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Belediyeler Birliği yeni başkanını seçecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye, belediye başkanlarını seçti. Sandıktan galip çıkan isimler ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı'nı belirleyecek. Haziran'ın ilk haftası yapılacak seçimde, henüz adaylar netleşmedi ama CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarışabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimler yurt çapındaki belediye başkanlarını ve belediye organlarını belirledi. Bir diğer seçim ise Türkiye Belediyeler Birliği’nde yaşanacak. Ankara kulislerinde birlik yönetiminde Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın yarışabileceği konuşuluyor.

    Türkiye Belediyeler Birliği yeni başkanını seçecek

    Türkiye Belediyeler Birliği'nin yönetimi ise her yerel seçimlerin ardından yenileniyor. Kesin seçim sonuçlarının ilanını müteakip, birlik meclisi delegeleri netleşecek. Delegeler yeni başkanı seçecek. Başkan seçimi, birliğin ilk meclis toplantısında yapılacak. O toplantının, haziranın ilk haftasında yapılması bekleniyor. Seçim ile mevcut Başkan ve Balıkesir Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bayrağı halefine devredecek.

    Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nin 860 delege ile ilk toplantısını gerçekleştirecek. Seçim sonuçlarına göre yapılan projeksiyonda 520 delegenin CHP’den, 340’ının ise AK Parti ve MHP’den gelmesi bekleniyor. Bu durumda CHP’nin işaret ettiği ismin Belediyeler Birliği Başkanı olabileceği öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükşehir belediye başkanlarının Türkiye Belediyeler Birliği’nin doğal üyeleri olduğu düşünüldüğünde, yarışın İmamoğlu ve Yavaş arasında geçeceği tahminler arasında.

    Türkiye Belediyeler Birliği yeni başkanını seçecek

    Türkiye Belediyeler Birliği’nin mevcut Başkanı Yücel Yılmaz CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada, “Belediyeler sürekliliği olan kurumlar. Kazanımlar ülkenin kazanımları. Birlik, belediyelerin dengeli ve iyi yönetilmesi için destekçi oluyor, bu destek yeni dönemde de aynı hızla devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow