hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vedat Sakman'dan 'Konser'

    Vedat Sakmandan Konser
    expand

    Vedat Sakman'ın en bilinen 16 şarkısı kendi sesinden 'Konser' isimli albümde biraraya geliyor.

    Şarkılarını kendinden çok Zuhal Olcay, Hümeyra ve Leman Sam gibi kadın yorumculardan dinlediğimiz Vedat Sakman'ın İş Sanat'ta gerçekleştirdiği konserindeki canlı performans kaydı albümde yer alıyor.
     
    'Ayrılık da Sevdaya Dahil', 'Ankara'da Aşık Olmak', 'İlla', 'Her Neyse', 'Yalnızlığım' gibi en şarkılarının yer aldığı albüm, Sony BMG etiketiyle marketlerde yerini aldı. 

    1949 yılında Konya'da doğan ve profesyonel müzik yaşamına, müzisyen bir babanın oğlu olarak, İzmir'de lise çağlarında başlayan Sakman'ın ilk çaldığı enstrüman davul oldu.
     
    Daha sonra gitarla tanışan ve 70'li yılların bir grup oluşumu içinde şarkılar yapma ruhu, müzik yaşantısında önemli rol oynayan Sakman'ın Grup Doğuş ile 12 yıllık bir beraberliği oldu.
     
    Bu dönemde aranjörlük, armoni eğitimi alan ve Grup Doğuş' tan ayrıldıktan sonra reklam ve film müziklerinin yanı sıra, pop müziği şarkıcılarına şarkılar verip, düzenlemeler yapmaya başlayan Vedat Sakman, ilk solo albümü olan 'Müzisyen'i 1989 yılında yaptı.
     
    1990 yılında Zuhal Olcay'ın 'Küçük Bir Öykü' albümünün prodüksiyonunu gerçekleştiren, albümdeki tüm besteler ve düzenlemeler kendine, sözler ise Mehmet Teoman'a ait olan Sakman, 1991 yılında yine Zuhal Olcay'ın 'İki Çift Laf' albümünün sekiz şarkısının sözlerin yazıp, müziğini ve düzenlemelerini yaptı.
     
    Aynı yıl tüm şarkı ve düzenlemeleri kendine ait olan 'Kapılar' adlı ikinci albümünü çıkaran Sakman, 1994 yılında üçüncü solo albümünü çıkardı.
     
    'Sevgileri Unutmadık' adlı albümdeki sekiz şarkının beste ve düzenlemeleri kendine ait olan Sakman, 1997 yılında Hümeyra'nın 'Beyhude' albümünün müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü yaptı. Hümeyra, bu albümde Sakman'ın iki şarkısını seslendirdi.
     
    1998 yılında Zuhal Olcay'ın 'İhanet' ve Leman Sam'ın 'İlla' adlı albümlerinin müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünün yanısıra çoğu şarkıların da söz ve müziğini yazdı. 2002 nisan ayında ise 'Usulca' isimli solo albümünü çıkardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow