hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'de mayın tuzağı: 1 şehit

    Hakkaride mayın tuzağı: 1 şehit
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayının patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu. Şırnak'ta ise operasyonlar sürüyor.

    Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında, ilçeye bağlı Dağlıca köyü kırsalında arazi arama tarama faaliyeti yapıldı.
     
    Arazide yaya olarak ilerleyen askerlerden Hasan Tarkan, teröristler tarafından önceden araziye döşenen mayına bastı. Patlamada, er Tarkan olay yerinde şehit oldu.
     
    Patlamanın ardından bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
     
    Ağrı'da 2 terörist yakalandı
     
    Bu arada Güvenlik güçleri, Ağrı'da 2 teröristi yakaladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütü mensubu 2 terörist, güvenlik güçlerince dün yakalandı.

    Şırnak'ın Silopi ilçesi Kösreli Köyü bölgesinde, teröristlerce yola yerleştirilmiş patlayıcı madde, askeri araçların geçişi sırasında patladı. Patlamanın etkisiyle bir güvenlik görevlisi yaralandı, bir araçta ise hafif hasar meydana geldi.

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde de teröristlerce bir düzeneğe bağlı olarak tuzaklanmış 10 adet patlayıcı madde bulunarak imha edildi.
     
    Şırnak'ta operasyonlar sürüyor
     
    Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde PKK'ya yönelik operasyonlar da devam ediyor.
     
    Bestler Dereler bölgesinde bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine, dün akşam, özel harekat birlikleri ile köy korucularının da katıldığı operasyon başlatıldı.
     
    Gece boyunca devam eden operasyonda güvenlik güçlerine helikopterlerle destek sağlanıyor.
     
    Bu arada, TSK bölgede mayın arama faaliyetlerini aralıksız sürdürürken, Gabar, Cudi ve Küpeli dağları bölgesinde konuşlandırılan birliklere de helikopterlerle ikmal yapılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow