hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Ersin Erdoğan'a Deniz Feneri'ni sordu

    CHPli Ersin Erdoğana Deniz Fenerini sordu
    expand

    CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Deniz Feneri Derneği'nin, kamu yararına dernek statüsünün kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

    Ersin, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, kamuoyunda Deniz Feneri Derneği'nin, AK Parti'nin "arka bahçesi" olarak kabul edildiğini savundu.

    Erdoğan ve bazı bakanların, derneğin şube açılışlarına, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanı'nın ise derneğin etkinliklerine katıldığını öne süren Ersin, "Bu koşullarda, Dernekler Daire Başkanlığı görevlilerinin, Deniz Feneri Derneğini özgür iradeleriyle denetleyip, rapor yazdıklarına kim inanır? Derneği, bağımsız bir kurula denetletmeyi düşünüyor musunuz?" dedi.

    Ersin, derneğe son 5 yılda yurt dışından ne kadar kaynak aktarıldığını ve derneğin topladığı bağış miktarını öğrenmek istedi.

    CHP'li Ersin, "Deniz Feneri Derneği'ne verdiğiniz ve gerek bağış toplamada, gerekse vergide büyük ayrıcalık sağlayan kamu yararına dernek statüsünü kaldıracak mısınız?" diye sordu.

    "Biat kültüründe tek ses"


    Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği başka bir soru önergesinde ise Ergin, şu sorulara yer verdi:

    - Başbakan olarak, Almanya'daki Deniz Feneri davasında, savcıların iddianamesi ve bilirkişi raporları ile sanık ifadelerinde yer alan dolandırıcılık ve 17 milyon euronun kuryelerle Türkiye'ye getirilmesi suçunu ve sorumlularını ortaya çıkarmak yerine, neden bunları yazan basını tehditle susturmaya çalışıyorsunuz?

    - Amacınız, partinizi de kapsayan Türkiye'nin bu en büyük mali suçunun kamuoyuna yansımasını önlemek mi?

    Basına sık sık yaptığınız baskılarla, biat kültüründe tek ses yaratmak mıistiyorsunuz? Deniz Feneri davasıyla ilgili tepkileriniz ve tehditlerinizle,savcılara soruşturma açmamaları için gözdağı mı veriyorsunuz?
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow