hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de bir Gazze istifası daha

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze politikası nedeniyle bir istifa daha geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı "bu yönetimle bağlantım kalmasın istedim" diyerek bakanlığın Yakın Doğu İlişkileri bölümündeki görevinden ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD yönetiminin Gazze politikasına ve halen İsrail'e silah göndermesine, yönetim içinde oluşan tepkiler büyüyor.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkileri Bölümü’nde çalışan Annelle Sheline, "Artık bu yönetimle bağlantımın kalmamasını istemiyorum" diyerek istifa etti.

    ABDde bir Gazze istifası daha

    Sheline, aylarca çalışmaya devam etmesinin nedenini ise "istişarelerde bulunarak ve endişelerimi amirlerime iletip yönetimin Gazze politikası üzerinde etki yaratmayı ummuştum" sözleriyle açıkladı. Fakat, "ABD'nin İsrail'e silah tedarikini durdurmaya yönelik bir şey yapabileceğine dair inancını kaybettiğini" vurgulayan Sheline, bu nedenle istifa ettiğini dile getirdi.

    Biden yönetiminin silah tedarik etmeye devam ederek "Lahey Yasası"nın ve "Dış Yardım Yasası"nın çiğnendiğinin altını çizen Sheline, "Dışişleri Bakanlığı’nın elinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında uluslararası hukuku ihlal ettiğine dair pek çok kanıt var" dedi.

    Eski Dışişleri Bakanlığı çalışanı Sheline, henüz 2 yaşında dahi olmayan bir kızı olduğunu ve yıllar sonra kızı bu dönemi ona sorduğunda "ben elimden geleni yaptım" diyebilmek istediğini söyledi.

    Annelle Sheline, CNN'in internet sitesinde yayınlanan mektubunda, "bir insan hakları savunucusu olarak ABD'nin sahip olduğu hangi itibarı varsa Gazze'deki savaştan bu yana neredeyse tamamen yok oldu." ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDde bir Gazze istifası daha

    Bu, ABD yönetimindeki Gazze nedenli ilk istifa değil. Ekim 2023'te ABD Dışişleri Bakanlığı Müttefikler ve Ortaklara Silah Tedariki Bölümü’nde Genel Müdür olarak çalışan Josh Paul da benzer gerekçelerle istifa etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow