hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den İran-İsrail arasında tansiyonu düşürme sözü

    İran'ın İsrail’e gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından ABD’den yine itidal açıklamaları geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, ‘Gerilimi düşürmek için’ çalıştıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Washington, İsrail-İran geriliminin sona ermesini istiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller günlük basın toplantısında bunu dile getirirken Biden yönetiminin çokça Gazze'ye de değinerek bölgeye yardımların artacağını söyledi.

    Miller, “Gazze’ye giren kamyonlarda ciddi bir artış görüyoruz. Burada odaklandığımız sadece yardım kamyonu sayısı değil, aynı zamanda kamyonların nereye gittiği ve Kuzey’e girişinin nasıl gerçekleştiği. Pazar günü 65 kamyon Gazze’ye girdi ve bunun artarak devam etmesini planlıyoruz. İnanıyorum ki bu yardım kamyonları Kuzey Gazze’ye girecek. Aşdod Limanı açık” ifadelerini kullandı.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller Gazze'deki fırınların da açılmaya başlandığını dile getirdi. Bölgede hastaneler birer birer kapatılırken, Şifa Hastanesi yerle bir olmuşken tıbbi malzemelerin de girişlerinin başladığını ifade ederek “Gazze’ye tıbbi malzeme götürmenin önemi konusunda sadece İsrail hükümetiyle değil, bölgedeki ortak ülkelerimizle ve çeşitli birleşmiş milletler kuruluşlarıyla da ilişki kurduk. Onlara çok ihtiyaç var” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow