hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’nin korktuğu Rus tehdidi ne?

    ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Mike Turner'ın ‘ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya’ ifadesinde bahsettiği tehdidin ne olduğu belli oldu. Beyaz Saray, ulusal güvenlik tehdidinin Rusya’nın geliştirdiği bir uydusavar silah olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin tüm birimlerini alarma geçirense Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner’ın detay vermeden acil ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya olduklarını açıklaması oldu.

    Turner daha sonra sözlerine açılık getirdi ve “Sanırım bugün Savunma Bakanlığı, tartıştığımız şeyin bir Rus uydusavar silahı olduğunu belirtti. Yönetimin bu yolla bu konuda ek bilgi yayınlayacağına inandığını biliyorum. Ancak bu arada yönetimin bu konuyu ele almak için şu anda neler yaptığına büyük inancım var” sözlerini kullandı.

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’de Rusya’nın ‘Uzaya nükleer bir uydusavar silah yerleştirme planı’ olduğuna yönelik iddiaları doğruladı. Ancak böyle bir silahın şu anda çalışır durumda olmadığını söyledi.

    Kirby, “Aktif olduğuna ve devreye alınmadığına inanmadığımız bir yetenekten bahsederken bu soruyu yanıtlamak şu aşamada zor. Doğrudan müdahale edeceğiz. Bu konuda Ruslarla, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla doğrudan temasa geçmeyi planlıyoruz. Ve söylediğim gibi, yaklaşımlarımızdaki bir sonraki adımlarımızın ne olabileceği üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Herhangi bir önemli uydusavar yeteneğin olması halinde, buradaki aksama potansiyelini en aza indirmek istemiyorum. Bu, dünyadaki hizmetleri etkileyebilir. Bu konuda netiz. Bu yüzden bu işi bu kadar ciddiye alıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Patrick S. Ryder'da, tehdidin acil olmadığını savundu ve “Bay Kirby'nin altını çizdiği ve vurguladığı önemli noktaların ötesinde size sunacak hiçbir şeyim olmayacak. Bu acil bir tehdit değil. Aktif bir yetenek değil. Konuşlandırılmadı. Sizin de vurguladığınız gibi bu uydusavar yetenekle alakalı” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow