hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü CNN TÜRK’e konuştu: Ne zaman faaliyete girecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya’nın Soçi şehrinde düzenlenen 13. Atom Fuarı’nın önemli başlıklarından biri de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali. ATOMEXPO’da bulunan Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü, nükleer santralin son durumuyla ilgili konuştu. CNN TÜRK Dış Haberler Editörü Enver Kaptanoğlu ve kameraman Emir Ünlü’nün haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya’nın Soçi şehrinde düzenlenen ATOMEXPO’nun önemli konularından biri de Akkuyu Nükleer Santrali.

    “GENEL İNŞAAT AŞAMASINI TAMAMLIYORUZ”

    İnşaatı son aşamada olan santraldeki son durumu Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva CNN TÜRK’e anlattı. Zoteeva, "İlk devreye alma tesisi, yeni güç ünitesi ve ilgili tüm altyapı tesislerinde genel inşaat aşamasını tamamlıyoruz. Bundan sonra tam ölçekli devreye alma çalışmalarına geçiyoruz. Teknolojik hazırlığın önemli bir göstergesi olan A aşamasına ulaştık. Bu, çeşitli sistem ve bileşenleri tek tek test etme işleminin halihazırda devam ettiği anlamına geliyor.” dedi.

    Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü CNN TÜRK’e konuştu: Ne zaman faaliyete girecek

    "AKKUYU EN BÜYÜK PROJELERDEN BİRİ"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anastasia Zoteeva, bu yılın sonuna doğru ilk reaktörün devreye girip elektrik üretimine başlamayı planladıklarını söyledi. “Akkuyu projesi, dünyanın en büyük nükleer enerji projelerinden biridir. Buna ek olarak, Akkuyu projesi birkaç benzersiz özelliğe sahiptir. Doğa ve çevreye uyum konusunda son teknolojileri kullanmaktadır.” diye konuştu.

    Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü CNN TÜRK’e konuştu: Ne zaman faaliyete girecek

    RUSYA YAPTIRIMLARI İNŞAATI ETKİLEDİ Mİ?

    Peki Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatını etkiliyor mu? Anastasia Zoteeva, “Tedarikçilerin yaptırım kısıtlamalarını gerekçe göstererek mevcut sözleşmeler kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanmaları halinde, tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazırız. Rus projelerinin kapsamında inşa edilen nükleer santrallerin teknolojileri ve ekipmanları yüzde 98 oranında ithalattan bağımsızdır. Mevcut sözleşmeler kapsamındaki tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow