hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arjantin'in resmi haber ajansı kapandı: Gazeteciler protesto düzenledi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Radikal kararlarıyla gündemden düşmeyen Arjantin Başkanı Javier Milei bu kez de ülkenin resmi haber ajansını kapattı. Karar, Gazeteciler Sendikası’ndan büyük tepki gördü. 700 çalışan ajansın merkez binası önünde hükümeti protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Telam Haber Ajansı'ndan tüm çalışanlara 7 gün ödeme alarak çalışma şekillerinin durdurulduğuna dair bir açıklama gönderildi. Başkan'ın Meclis'te de açıkladığı gibi haber ajansının kapanmasına ilişkin süreç de devam ediyor.” Başkanlık Sözcüsü Manuel Adorni'nin bu açıklaması 700 gazeteci ve ailelerini sokaklara döktü. Arjantin'de Devlet Başkanı Javier Milei şimdi de resmi haber ajansı Telam'ı kapattı.

    Arjantinin resmi haber ajansı kapandı: Gazeteciler protesto düzenledi

    Milei hükümeti, kararı devlet medyasının aşırı maliyetleriyle gerekçelendirdi. “Bu yıl telam 20 milyar peso kaybetti. Durum, başkanın kampanyası sırasında verdiği sözlerle tam olarak örtüşüyor, bu nedenle mevcut olayların hiçbiri kampanya önerisinin dışında tutulmadı.”

    Arjantinin resmi haber ajansı kapandı: Gazeteciler protesto düzenledi

    Adorni'nin "Başkanın verdiği sözlerle örtüşüyor" ifadeleriyle açıkladığı kapanış kararı Milei'nin devlet kurumlarını kapatmaya dayalı kampanyası ile ilgili. Milei, iktidara gelmeden önce ülkede yüzde 250'ye çıkan enflasyonu durdurmak için bir dizi adım planlamıştı. Bunlar arasında bazı bakanlıkları kapatmak ve on binlerce memuru işten çıkarmak vardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow