hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atina kapıda vize için tarih verdi!

    Yunanistan daha önce açıkladığı Türk vatandaşlarına vize kolaylığı için tarih verdi. Uygulama 30 Mart’ta başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atina kapıda vize uygulaması için tarih verdi. Açıklama, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetritis'ten geldi. Yunan Bakan Yerapetritis ilk aşamada, uygulamanın 30 Mart’tan itibaren Ege’de 5 adada başlatılacağını açıkladı.

    Yerapetritis, parlamentoda bir soru önergesini cevaplandırırken “Türkiye’de bayram 10 Nisan’da. Altyapıları elverişli olan 5 adada vize kolaylığını 30 Mart’ta başlatacağız. Uygulama, diğer 5 adada ise gerekli altyapı çalışmaları tamamlandığında başlayacak” dedi.

    30 Mart’ta vize kolaylığının uygulanacağı 5 adayı belirtmemekle birlikte, bunların arasında Rodos ve İstanköy (Kos) gibi büyük adaların yer aldığını, buna karşı Sömbeki ve Meis gibi küçük adaların 2. aşamaya kalacaklarını söyledi.

    Yerapetritis, “Söz konusu 10 adaya, gelecekte başkaları da eklenebilir. Adalardan talepler geliyor” dedi.

    Fiyatı ve gereken belgeler gibi limanda vize uygulaması ile ilgili detaylara değinmeyen Yerapetritis, “Bu uygulama hem halkları hem de ülkelerimizi yakınlaştıracak” diye ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunan hükümeti daha önce, T.C. vatandaşlarına 1 yıl geçerli olmak üzere, toplam 7 gün için limanlarda vize verileceğini açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow