hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa, Ukrayna’ya asker mi gönderecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş üçüncü yılına girerken 20 ülkenin liderini Paris'te ağırladı. Macron ilk kez “Batılı müttefiklerin gelecekte Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalinin dışlanamayacağını” açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'yı desteklemek amacıyla Paris'te 21 devlet ve hükümet başkanını bir araya getiren uluslararası konferansa ev sahipliği yaptı.

    Macron bu toplantıda ilk kez Avrupa'dan Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı olmadığını söyledi. “Bugün resmi, varsayılan ve onaylanmış bir şekilde kara birlikleri gönderme konusunda bir fikir birliği yok. Ancak dinamik olarak hiçbir şeyin dışlanmaması gerekiyor. Rusya'nın bu savaşı kazanamaması için gereken her şeyi yapacağız.”

    Avrupa, Ukrayna’ya asker mi gönderecek

    Macron, Rusya'ya karşı Ukrayna'yı destekleme konusundaki kararlılığını dile getirerek, “Rusya'nın yenilgisi, Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için şarttır” dedi.

    Ayrıca Ukrayna'ya orta ve uzun menzilli füze ve bomba tedariki için yeni bir koalisyon kurulduğunu da duyurdu. “Bugün 'asla, asla' diyen birçok kişi, iki yıl önce 'asla tank, asla uçak, asla uzun menzilli füze yok' diyenlerle aynıydı. Bu masanın etrafındaki birçok kişi 'kask ve uyku tulumu vereceğiz' diyordu, şimdi ‘füze ve tank almak için daha fazlasını yapmamız gerektiğini’ söylüyorlar. Tevazu göstermeliyiz ve her zaman altı ila sekiz ay geciktiğimizin farkına varmalıyız. Bu akşamki tartışmanın amacı da buydu. Yani amacımıza ulaşmak için faydalıysa her şey mümkündür.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa, Ukrayna’ya asker mi gönderecek

    Paris'teki toplantıya katılan liderlerin önemli bir bölümü, Çek Cumhuriyeti'nin, Ukrayna'nın savaş çabalarını daha da desteklemek amacıyla “Avrupa dışından mühimmat satın alması” yönündeki girişimini de destekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow