hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'da çiftçiler sokaklarda!

    Avrupa’daki çiftçiler, hükümete ve Avrupa Birliği'ne yönelik eylemlerine devam ediyor. Yunanistan'ın başkenti Atina’da bir araya gelen çiftçiler yaklaşık 200 traktör ile meydanı kapattı. Yunan çiftçiler meclis önündeki eylemlerinde "Hükümetten boş vaatler istemiyoruz" diye tepkilerini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunan çiftçiler seslerini bu kez başkent Atina’dan yükselti. Bu eylem Başbakan Kiryakos Miçotakis'in ek vergi indirimlerini ve imtiyazları destekleyemeyeceğini söylemesinin ardından gerçekleşti.

    Yaklaşık 200 traktör şehrin merkezine giderek, ülkede yaşam masraflarının artması üzerine hükümetten maddi yardım talep etti.

    Binlerce protestocu kiralık otobüs ve feribotlarla seyahat ettikten sonra şehir merkezine doğru yola çıktı. Şehrin meydanına gelen çiftçiler, parlamento önünde toplanarak ellerindeki bayraklar ve pankartlar ile sloganlar attı.

    "Çiftçi yoksa yemek de yok" yazılı pankartlar taşıyan Yunan çiftçiler, tüketiciler ile aralarındaki fiyat dengesizliğine vurgu yaptı.

    Bir tabut ve yanına bıraktıkları çelengi meydana taşıyan protestocular, "Bugün hayvancılık öldü" yazılı pankartlarla yaşanan durumu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow