hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayhan: Çatışma ve krizler en çok gençleri etkiliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    147 ülkeden 4 binden fazla katılımcının yer aldığı Antalya Diplomasi Forumu’nda gençlerin karşı karşıya kaldığı sorunlar ve gençlerin küresel barışa etkisi de masaya yatırıldı. İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan, "Gençlerin krizlerden etkilenen en büyük grup olduğunu görüyoruz" dedi. Çatışmaları sonlandırmada gençlerin ne denli etkili olabileceğine dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bosna'dan Gazze'ye savaşlar, çatışmalarda binlerce insan can verdi. Binlercesi yaralandı evsiz yurtsuz kaldı. Etkilenenler arasında gençler de var. İşte bu kritik mesele Antalya Diplomasi Forumu'nun son gününde İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan'ın moderatörlüğünü üstlendiği oturumda mercek altına alındı. Oturum öncesi CNN TÜRK'e konuşan Ayhan, çatışmaları sonlandırmada gençlerin ne denli etkili olabileceğine dikkat çekti. Ayhan şunları kaydetti:

    "ÇATIŞMA VE KRİZLER EN ÇOK GENÇLERİ ETKİLİYOR"

    İslam İşbirliği Teşkilatı coğrafyası, üye 56 ülkesiyle maalesef dünyadaki pek çok çatışmaya ev sahipliği yapan bir coğrafyaya sahip. Bu anlamda baktığımız zaman tüm çatışma ve krizlerin de aslında en çok etkilediği, en çok mağdur ettiği nüfus grubunun gençler olduğunu görüyoruz. Hem hayatın başındalar, hayata bir hazırlık yapıyorlar. Dolayısıyla tam anlamıyla tekemmül etmiş bir hayat standartları yokken bu savaşla karşılaşıp hayatlarının geri kalanının devamını bu travmayla yaşamak zorunda kalıyorlar. Zaman zaman maalesef cephede asker olarak görev alıyorlar. Zaman zaman bu şiddetin mağduru oluyorlar. Ekonomik dezavantajlara da maruz kalabiliyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayhan: Çatışma ve krizler en çok gençleri etkiliyor

    "DÜNYA BARIŞI İÇİN BU EN AZA İNDİRİLMELİ"

    Etkilenen en büyük, en önemli grup olduğunu görüyoruz. Dünyadaki en büyük nüfus kitlesi de gençler olduğu için ve gençlerin bir diğer önemli konumu da geleceğin sahipleri olması sebebiyle bu travmatik deneyimi nasıl aza indiririz buna bakmak gerekiyor dünya barışını tesisi için.

    Çok çeşitli coğrafyalardan düşünürler, akademisyenler, aktivistler, karar vericiler ve gençlik liderleriyle gençlerin çatışmalarda yapıcı bir şekilde nasıl rol oynayabileceği görüşmek, tartışmak istedik.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow