hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan İsrail'e karşı saldırıda destek vetosu

    KAYNAKCNN

    ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından bir açıklamada bulundu. CNN International'ın haberine göre İsrail'e ülkesini savunma konusunda desteğini yineleyen Biden, İran'a karşı saldırıya destek vermeyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı İHA'larla gerçekleşti. İsrail'e ülkesini savunması konusunda vereceği desteği her zaman vurgulayan ABD Başkanı Joe Biden, saldırının ardından bu desteği yineledi. Fakat, CNN International'a konuşan adı açıklanmayan kıdemli bir yetkili, Biden'ın Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinden bilgiler verdi. Yapılan haberdeki bilgilere göre Biden, İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir karşı saldırısına destek olmayacaklarını belirtti. Netanyahu'nun ise Biden'a "Anladım" dediği aktarıldı.

    Haberde, Biden'ın Netanyahu'ya bu geceki tabloda İsrail'in kazandığını söylediği ve İran'ın İsrail'e kayda değer bir zarar veremediğini söylediği bilgisi paylaşıldı.

    Konuyla ilgili Amerikan Axios haber sitesine açıklama yapan bir Beyaz Saray yetkilisi de benzer şekilde açıklamalarda bulunarak bu haberi doğruladı. Adı verilmeyen Beyaz Saray yetkilisi, İran'ı hedef alacak bir İsrail karşı saldırısını ABD'nin desteklemediğini kaydetti.

    Bidendan İsraile karşı saldırıda destek vetosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Biden, İran'ın saldırısı nedeniyle hafta sonu tatilini kısa kesti. Beyaz Saray'a döndü, burada gelişmeleri takip etti. Durum odasında ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan bir kareyi X'teki hesabından paylaştı. Biden paylaşımında, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırıyla ilgili son durum için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" açıklamasında bulundu.

    Bidendan İsraile karşı saldırıda destek vetosu

    İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırıyı kınayan Biden., "İran'ın küstah saldırısına karşı birleşik bir diplomatik tepki koordine etmek üzere G7 liderleri ile görüşeceğini söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow