hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birleşmiş Milletler'den Gazze uyarısı: "Açlık felaket düzeyinde"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze'de giderek kötüleşen durum için, dünyadan uyarılar gelmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletlet yetkilisi, Gazze'de açlığın felaket seviyede olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Medyadaki görüntülerde de gördüğümüz gibi çocuklar artık açlığa bağlı hastalıklardan ölüyor. Ve bunun olmasını önlemek için, kıtlığı önlememizi sağlayacak bir planımız olmalı. Buradaki insani yardımı önemli ölçüde artırmamız gerekiyor."

    Gazze Şeridi'ndeki sorunların başında hala açlık ve temel ihtiyaç eksikliği geliyor. Birleşmiş Milletler Filistin Bölgesi Geçici İnsani Yardım Koordinatörü James Mcgoldrick, Gazze'deki son durumu "felaket" olarak değerlendirdi. "Açlık, özellikle haftalardır hiçbir yardım götüremediğimiz Gazze'nin kuzeyinde felaket seviyelerine ulaştı."

    Birleşmiş Milletlerden Gazze uyarısı: Açlık felaket düzeyinde

    Gazze'deki açlık sorununun çok büyük olduğunu vurgulayan BM temsilcisi, bölgedeki korkunç insani kriz konusunda uyarıda bulundu. BM temsilcisi bu krizin, Refah'a saldırılırsa daha da ciddi boyuta geleceğini söyledi. "Sorun şu ki, yeterli bir tedarik zincirimiz yok ve askeri bir saldırı durumunda malzemeleri önceden konumlandıramıyoruz. Ve eğer yüzbinlerce kişi, ki böyle olmasını bekliyoruz, taşınırken insanların gidecekleri kolay seçenekleri yok. Hastalıklarda ve gıda eksikliği konusunda hızlı bir artış var ve baş edebileceğimizden çok daha fazla tıbbi vaka ortaya çıkacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletlerden Gazze uyarısı: Açlık felaket düzeyinde

    BM yetkilisi, giderek kalabalıklaşan kamplardaki sorunlar için de uyarılarda bulundu. "Kadınlar olarak mahremiyet meselesini bir kez daha vurguluyorlar. Hijyen sorunları ve temiz su eksikliği de vurgulanıyor. Bazıları deniz suyunu yıkanmak için kullanmaktan bahsetti. Ve hijyenik kadın ürünleri konusunda hiçbir malzemeleri yok."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow