hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM Raportörü'nden İsrail'e sert tepki: ABD’ye İsrail tepkisi: İnsanları aç bırakanları niye destekliyorsunuz?

    Birleşmiş milletler uzmanı Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fahri, ABD’nin Gazze açıklarında yardım limanı inşa etme planını eleştirdi. Birleşmiş milletler yetkilisi, "ABD neden sivilleri aç bırakma niyetinde olduğunu belirten bir hükümete bomba ve mali destek sağlıyor?" diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşmiş Milletler'in Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fahri, İsrail'e desteğini kesmeyen Amerikan yönetimine "Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor? Daha kaç istatistik? Daha kaç hikaye? Daha kaç fotoğrafa ihtiyacımız var? İnsan Hakları Konseyi hiçbir şey yapmadı, ben de dün bunu söyledim. 'Bu sizin gözetiminizdedir' dedim" sözleriyle tepki gösterdi.

    Fahri, ABD’nin Gazze açıklarında yardım için geçici liman inşa etme girişimini de eleştirdi ve “ABD, sivilleri aç bırakma niyetinde olduğunu beyan eden bir hükümete neden bomba, mühimmat ve mali destek sağlıyor? Ne kadar yardım alacaklar? İlk defa birinin deniz iskelesi kullanalım dediğini duyuyorum. Kimse deniz iskelesi istemedi. Ne Filistin halkı ne de insani yardım topluluğu” ifadelerini kullandı.

    Gazze'de her gün büyüyen insani felaketi azaltmaya yalnızca karadan kitlesel ve sürekli yardım dağıtımının yardımcı olabileceğini savunarak, "Ülkeler hava yardımları kullandığında ve bu deniz iskeleleri her zaman olmasa da genellikle düşman topraklarına insani yardım ulaştırmak istediğiniz durumlarda olur. İşte o zaman bu yöntemleri son çare olarak kullanırsınız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aylardır Gazze’ye karadan yardımı engelleyen İsrail yönetimini de sert şekilde eleştirerek “Şu anda Gazze’de herkes aç. Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor, bu da yaklaşık yarım milyon insan anlamına geliyor. Aylardır kıtlığın kapıda olduğunu söylüyorduk. Ancak İsrail’in artık şunu söylemesinin adil olacağını düşünüyorum. Gazze'deki Filistin halkını kasıtlı olarak aç bırakıyoruz ve bu kıtlık şimdiden yaşanıyor” sözlerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow