hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM'den Gazze'de kıtlık uyarısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze'de yardım çalışmalarını yürüten Birleşmiş Milletler yetkilileri bölgeyle ilgili korkutucu bir uyarıda bulundu. Yetkililer nüfusun dörtte birinin kıtlık tehlikesinde olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Şubat ayının sonundayız; Gazze'de en az 576 bin kişi kıtlığa bir adım uzaklıkta ve Gazze'nin kuzeyinde iki yaşın altındaki her 6 çocuktan 1'i akut yetersiz beslenme ve israfla karşı karşıya. Ve neredeyse Gazze nüfusunun tamamı hayatta kalmak için ne yazık ki yetersiz insani gıda yardımına bel bağladı.”

    BMden Gazzede kıtlık uyarısı

    BM yetkilileri, Gazze’de özellikle de çocukların yetersiz beslenme nedeniyle tehlikede olduğuna dikkat çekti, nüfusun dörtte birinin kıtlık tehlikesinde olduğunu açıkladı.

    “Ne yazık ki, bugün gördüğümüz durumun daha da kötüleşme ihtimali var. Askeri operasyonlar ve güvenlik ile temel malların giriş ve teslimatına yönelik kapsamlı kısıtlamalar, gıda üretimi ve tarımı büyük oranda azalttı. Gıda güvenliği uzmanları, koşulların devam etmesi halinde Gazze'nin kuzeyindeki tarımın mayıs ayına kadar tamamen çökeceği uyarısında bulunuyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BMden Gazzede kıtlık uyarısı

    Bölgedeki gelişmeler konusunda BM Güvenlik Konseyi'ni BM yetkilileri, Gazze'ye gıda yardımlarının ulaştırılmasında ciddi sıkıntılar yaşanmakta olunduğunu söyledi.

    Dünya Gıda Programı da Gazze'deki çocukların yetersiz beslenme seviyesi için "dünyadaki en kötü seviye" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow