hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk-Brezilya gerilimi tırmanıyor! "Burada yaşamayı öğrenmesi gereken milyarderler var"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Brezilya’da Yüksek Mahkeme, X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk’ın ülkede engellenen hesapları yeniden etkinleştireceğini açıklamasının ardından milyarder iş insanı hakkında soruşturma açtı. Brezilya Devlet Başkanı Lula da, Musk'ı "Bu gezegende yaşamayı öğrenmek zorunda kalacak roket milyarderleri var" diyerek eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BREZİLYA'DA MUSK HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

    Brezilya ile dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk arasındaki gerilim tırmanıyor. Brezilya’da Yüksek Mahkeme, X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk’ın ülkede engellenen hesapları yeniden etkinleştireceğini açıklamasının ardından milyarder iş insanı hakkında soruşturma açtı.

    BREZİLYA LİDERİ'NDEN ELON MUSK'A TEPKİ

    Musk ise bu adıma sert tepki gösterdi, Brezilya Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, Brezilya Anayasasına ve halkına "Yüzsüzce ve defalarca ihanet etmekle” suçladı. Yargıcı istifaya çağırdı. Tartışmaya Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva dahil oldu. Lula kendisini de eleştiren Musk'a göndermede bulundu.

    Lula ''Roket yapmaya çalışan, orada yer bulup bulamayacağını görmek için seyahat etmeye çalışan milyarderler bile var. Orada yer yok. Bu gezegende yaşamayı öğrenmesi gerekecek. Sahip olduğu paranın çoğunu burayı korumak için kullanmak zorunda kalacak.” dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YALAN HABER VE NEFRET MESAJLARI YAYMAKLA SUÇLANMIŞTI

    Üstü kapalı bir şekilde de olsa kimi hedef aldığı açık olan Lula da Silva, dünyanın korunmasının yeteri kadar önemsenmediğini vurguladı. Brezilya'da Yüksek Mahkeme Yargıcı Moraes, eski aşırı sağcı Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro döneminde yalan haber ve nefret mesajları yaymakla suçlanan "Dijital milisleri" araştırıyor. Aynı zamanda Bolsonaro tarafından planlandığı iddia edilen darbe girişimine ilişkin soruşturmayı da yönetiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow