hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de gıda krizi! Açlık büyüyor, kıtlık kapıda!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in aylardır saldırdığı Gazze'de açlık giderek büyüyor. Gazzeliler, hayvanların dahi yemediği yemleri öğüterek, ölmeyecek kadar beslenmeye çalışıyor. Gazze'nin Kuzeyinde yerinden edilmiş Gazzeliler, "Keşke ölseydik, bu şartları yaşamazdık" diyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail saldırıları ile neredeyse 6 aydır mücadele eden Gazze Şeridi, açlığın en somut hali olarak yüzümüze çarpıyor. Defalarca yerinden edilen Gazzeliler, evlerini, hayatlarını arkalarında bırakarak, günlerce aç kalan çocuklarını biraz da olsun doyurabilmek için Güneye göç ediyor. "Eğer bir çuval un alırsanız, birisi gelip sizi öldürebilir." diyen gözü yaşlı Gazzelilerin, çaresizliği her geçen gün artıyor. Gazzeliler, buldukları herhangi bir şeyi yemek zorunda kalıyor.

    Gazzede gıda krizi Açlık büyüyor, kıtlık kapıda

    Çocukları ile beraber Gazze'nin Kuzeyinden Güneyine kaçan Gazzeli Nejla, çocuğunun günler sonra ilk kez bir şey yiyebildiğini söyledi. Yiyebildiği şey ise, yalnızca beyaz kuru bir ekmek.

    Gazzede gıda krizi Açlık büyüyor, kıtlık kapıda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yardımların haftalardır ulaşmadığı şeritteki yetersiz beslenme, en çok çocukları ve bebekleri etkiliyor. Bebekler ve çocuklar, Gazze'de açlıktan ölüyor. Gazze Şeridi'nde giderek büyüyen gıda krizinin, kıtlığa sebep olup çok daha fazla ölüm yaşatması ise, tüm Gazzelilerin en büyük korkusu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow