hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas'tan barış için önemli adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile bir araya gelecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken gözler Katar'da yapılan kritik bir görüşmedeydi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas lideri Haniye ile bir araya geldi. O görüşmede Hamas, 1967 sınırları içerisinde Filistin Devleti kurulması halinde silahlı kanadını lağvedeceğini belirtti. Bu önemli mesajı Bakan Fidan Dünya kamuoyu ile paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAKAN FİDAN HAMAS LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ

    Fidan, ''Filistin Devleti'nin kurulmasını müteakip Hamas'ın ayrıca silahlı kanadının olmasına gerek kalmayacağını bana ilettiler.'' ifadelerini kullandı.

    İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken Hamas'ın yeni açılımını içeren mesajını Tüm dünyaya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iletti. Gazze diplomasisine hız veren Fidan Katar'a gitti. Ziyaret kapsamında Hamas Lideri İsmail Haniye ve heyeti ile görüştü.

    HAMAS'TAN BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

    O görüşmede Gazze'ye insani yardımlar, ateşkes ve rehineler konuları masadaydı. Hamas, önemli bir adım atmaya hazır olduğunu belirtti. 1967 sınırları içinde kurulacak bir Filistin Devleti'ni kabul ettiklerini, bunun gerçekleşmesi halinde Hamas'ın ayrıca silahlı kanadının olmasına gerek kalmayacağını siyasi parti olarak hayatlarına devam edeceklerini beyan etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fidan, ''Bu aslında bence dünya kamuoyunun Filistin Devleti'ne giden yolda atacağı adım için fevkalade önemli bir mesaj diye düşünüyorum. Bu türden mesajları almaktan kendilerinden memnun oldum.'' dedi.

    Hamas ilk kez 2017 yılında 1967 sınırları içinde bir Filistin Devleti kurulmasını kabul edeceklerini açıklamış ancak İsrail Devleti'nin var olma hakkını reddederek silahlı mücadeleyi savunmaya devam etmişti. Bu kez Hamas'ın 1967 sınırları içinde iki devletli çözümü kabul etmesi dikkat çekti. Diplomatik kaynaklar da "Hamas'ın 1967 sınırları temelinde iki devletli çözümü kabul ettiğini söylemesi ve bu gerçekleştiği takdirde silahlı kanada ihtiyaç kalmayacağını, Yola siyasi parti olarak devam edeceklerini vurgulaması, bölgesel barış için çok önemli" vurgusunu yaptı.

    ŞİMDİ GÖZLER BAŞKA BİR KRİTİK GÖRÜŞMEDE

    Hamas Lideri Haniye Hafta sonunda Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haniye ile İstanbul'da görüşecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow