hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Husilerden Kızıldeniz'de saldırı! İngiliz petrol gemisini hedef alındı

    Husiler, Kızıldeniz'deki bir İngiliz petrol gemisini hedef aldıklarını duyurdu. ABD, saldırı öncesi Panama bandıralı gemiye saldırmıştı. Husiler saldırının buna yanıt olduğunu, Filistin kuşatması bitene kadar saldırılara devam edeceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızıldeniz'deki yüksek tansiyon devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'a doğru giden Pollux isimli bir gemiye Kızıldeniz’de füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

    "Yemen Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı deniz kuvvetleri, Kızıldeniz'de İngiliz petrol gemisi Pollux'a yönelik askeri bir operasyon düzenledi. Operasyon çok sayıda uygun deniz füzesiyle gerçekleştirildi ve saldırılar doğrudan yapıldı" açıklaması ardından Husiler Kızıldeniz’deki bir İngiliz gemisine saldırı gerçekleştirdi.

    Saldırının ardından açıklama yapan hunilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, bu saldırının Filistin halkına destek amaçlı gerçekleştirildiğini söyledi ve "Yemen Silahlı Kuvvetleri saldırılar duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar İsrail’in veya işgal altındaki Filistin’in Kızıldeniz ve Arap denizlerindeki limanlarına yönelmesini engelleme kararını uygulamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz gemisine düzenlenen saldırı ilk saldırı değil ve Husiler ekimden bu yana Kızıldeniz’de gemilere saldırı düzenliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow